Winnaar Koningin Elisabethwedstrijd in ‘Atelier José Vermeersch’

Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van kunstenaar Rik VERMEERSCH heeft vzw ‘Atelier José Vermeersch’ en de kunstenaar het genoegen u uit te nodigen op een klassiek concert kaderend in de tentoonstelling van zijn nieuwe schilderijen, een expositie die loopt tijdens de maand september 2019. De kunstenaar over zijn werk: ‘Deze objectiverende, neutraliserende, afstandelijk te noemen ...


Waar
Galerij ‘‘Atelier José Vermeersch’
Lampernisbeekstraat 3x, 8860 Lendelede
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
vzw Collectief 'De LINK' i.s.m. vzw Atelier José Vermeersch
Prijs
€ 20.0 Basistarief: 20,00 €
Reservatie
oekeneNV@live.be
www.oekeneNV.be
Contact
oekeneNV@live.be
Fax: 0475 23 98 01
Links

Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van kunstenaar Rik VERMEERSCH heeft vzw ‘Atelier José Vermeersch’ en de kunstenaar het genoegen u uit te nodigen op een klassiek concert kaderend in de tentoonstelling van zijn nieuwe schilderijen, een expositie die loopt tijdens de maand september 2019.

De kunstenaar over zijn werk:
‘Deze objectiverende, neutraliserende, afstandelijk te noemen manier van schilderen opent
een bredere kijk op de werkelijkheid. De werkelijkheid wordt een lichtgevende sensatie van
kleur en vorm waarin de identiteiten nog te herkennen vallen, doch ontdaan zijn van hun al
te menselijk verhaal. Het zijn eerder raadselachtige verschijningen geworden die evenzeer
verdwijning oproepen, die het midden willen houden tussen worden en verworden.’

Concert met violist Mickhaïl BEZVERKHNY, winnaar Koningin Elisabethwedstrijd en pianist Timur SERGEYENIA:

Vioolvirtuoos Mickhaïl BEZVERKHNY, winnaar Koningin Elisabethwedstrijd:
Mickhaïl BEZVERKHNY (Leningrad °1947), Micha in de omgang, was winnaar van verschillende topconcours
zoals de Koningin Elisabethwedstrijd. Als dirigent-componist haalde hij de eerste prijs v.h. het filmfestival van Valence. Hij maakte opnames voor o.a. Melodya en Deutsche Grammophon. Zijn stijl is onbedwingbaar Russisch met beklemmende viooltechnieken, soms passioneel doorspekt met subtiele csárdás-facetten. Zijn muziek noch zijn leven zijn te vatten in een stramien. Telkens bevrijdt en verdiept hij zich door zijn spontane originele interpretatieve kracht. Hij kan dit omdat hij technisch virtuoos is. Enkele markante componisten waar hij contact mee had zijn Dimitri Sjostakovitsj en Aram Khachaturian. In het Russische muzieklandschap wordt hij nog steeds aanzien als een icoon.

Pianobegeleiding door Timur SERGEYENIA (Minsk 1969):
In 2017 viert de briljante klaviervirtuoos Timur Sergeyenia het 40-jarig jubileum van zijn concertcarrière. Hij volgde piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende pianist/componist mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Inmiddels concerteerde hij wereldwijd meer dan 2000 maal. Hij maakte vooral grote carrière in Duitsland waar hij quasi maandelijks nog gevraagd wordt. Momenteel leidt hij zijn eigen kamerorkest ‘Timur und Seine Mannschaft’. Sinds 2013 is Timur Sergeyenia docent piano aan de LUCA-School of Arts (Campus Lemmensinstituut, Leuven) en tevens professor voor piano aan de Internationale muziekacademie “Theodor Leschetizky” in Wenen (decaan faculteit piano). Van de pianist wordt gezegd dat hij de verfijning van de klassieke musicus combineert met de onstuimigheid van een pop-icoon.

Info: www.oekeneNV.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid