Willem Vermandere

Willem, geruime tijd reeds over de berg van 75 jaar geklommen, kilometerpaal 80 in zicht, een oude grijze krijger, maar ‘van verre’ is daar niets van te zien. Hij gaat onverminderd op stap met zijn trawanten Freddy en Pol en Bart, met al hun snaren en gitaren, een resem fluiten en klarinetten en de grote contrabas. Noem hem gerust 'nen poëet' dat klinkt niet zo plechtig als 'nen dichter'. Nog ...


Waar
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Hoogstraat 122, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Prijs
€ 14.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.8 Basistarief: 14,00 €; Abonnementsprijs: 12,00 €; -26 jarigen: 9,00 €
Reservatie
www.deerlijk.be\cultuur
Contact
cultuur@deerlijk.be
Fax: 056 71 89 81
Links

Willem, geruime tijd reeds over de berg van 75 jaar geklommen, kilometerpaal 80 in zicht, een oude grijze krijger, maar ‘van verre’ is daar niets van te zien. Hij gaat onverminderd op stap met zijn trawanten Freddy en Pol en Bart, met al hun snaren en gitaren, een resem fluiten en klarinetten en de grote contrabas. Noem hem gerust 'nen poëet' dat klinkt niet zo plechtig als 'nen dichter'.
Nog steeds met scherpe kijk op de zotte wereld, een knipoog en een glimlach, nooit bitter of ontgoocheld, eerder ontroerd over de kleine dingen van elke dag, en toch soms verstoord over de gang van zaken in de wereld rondom.
Als een eeuwenoude boom, met zijn wortels stevig in de grond en zijn armen reikend naar de hemel, verankerd in het leven, verbonden met de voorvaders, dromend van de kinderen van morgen.
’t Zijn liedjes en vertellementen van zottigheid en tederheid, van verdriet en contentement, van ergernis en verrukking om onze wereldbol. De refreintjes zijn er om mee te zingen. En voor wat ze niet gezegd krijgen, spelen ze muziekjes.
En als hij er geen woorden meer voor heeft, dan blaast hij heel weemoedig en ingetogen op zijn fluitje-van-een-cent, recht uit zijn hart en gedragen op zijn eigen levensadem.
Zoals oude wijn … met de jaren steeds beter en beter.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid