Wild Van Klassiek - 27e klassiek concert

PROMISSION - OUT OF THE BOX Hobo, strijkers, harp van Bach tot Piazolla Bram Nolf: eerste solist hobo Nationaal Orkest van België. Gelegenheidsorkest Promission o.l.v. Jo Vercruysse 3 jonge gastmusici uit eigen streek: Daphne Vandemeulebroucke, Lucas Caluwaerts, Tim Van Thuyne. Een klassiek concert is vaak een vrij traditionele aangelegenheid. Het is een format dat al honderden jaren bestaat. ...


Waar
Sint-Columbakerk
Kerkplein 14, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Prijs
€ 20.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 4.0 Basistarief: 20,00 €; Groepen vanaf 15 pers.: 17,00 €; -26 jarigen: 10,00 €
Reservatie
reserveringen.cultuur@deerlijk.be
Telefoon: 056 71 89 81
Contact
reserveringen.cultuur@deerlijk.be
Fax: 056 71 89 81
Leeftijd
18+

PROMISSION - OUT OF THE BOX
Hobo, strijkers, harp van Bach tot Piazolla
Bram Nolf: eerste solist hobo Nationaal Orkest van België.
Gelegenheidsorkest Promission o.l.v. Jo Vercruysse
3 jonge gastmusici uit eigen streek:
Daphne Vandemeulebroucke, Lucas Caluwaerts, Tim Van Thuyne.
Een klassiek concert is vaak een vrij traditionele aangelegenheid. Het is een format dat al honderden jaren bestaat. De muziek is dikwijls oud, eeuwen oud. Anderzijds is de wereld rondom de klassieke muziek erg veranderd, de laatste decennia razendsnel: flitsender, technologischer, gebalder, visueler.
Out of the box is een artistiek experiment waarin geprobeerd wordt om de prachtige oude cultuur van de klassieke muziek op een hedendaagse manier op het podium te brengen, zonder daarbij te raken aan de essentie van de muziek en zonder artistieke compromissen te sluiten. Bach, Vivaldi, Grieg en Piazzolla krijgen alle eer, de stijl en de mise-en-scène zijn echter ‘anders dan anders’ en vertrekken vanuit de 21ste-eeuwse podiumcultuur.
Geen stijf concert in habijt, maar een straffe set zonder formaliteiten, met aandacht voor het visuele en in een aanstekelijke speelstijl. Soms flitsend, soms pakkend. En dat alles zonder één gram toe te geven op artistiek gebied. Kom beluisteren en bekijken.
Met een ticket help je Welzijnsschakels. Bernadette Bossuyt is mede-behartiger van een project voor kinderen in armoede.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid