Wijnbeurs

Van harte welkom op de zestiende editie van de Wijnbeurs georganiseerd door onze zevendejaars. In de loop van de dag kan u traditioneel heel wat wijnen uit verschillende windstreken degusteren en kopen. Elke wijnliefhebber is welkom. Ieder jaar gaan we opnieuw op zoek naar nieuwe wijnbouwers en handelaars. Op deze wijze proberen we een actueel beeld te brengen van het wereldwijde wijnaanbod. ...


Waar
RHIZO Hotelschool Kortrijk
Senator Coolestraat 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
RHIZO Hotelschool
Prijs
€ 12.0 Basistarief: 12,00 €; Voorverkoop: 10,00 €

Van harte welkom op de zestiende editie van de Wijnbeurs georganiseerd door onze zevendejaars.

In de loop van de dag kan u traditioneel heel wat wijnen uit verschillende windstreken degusteren en kopen. Elke wijnliefhebber is welkom. Ieder jaar gaan we opnieuw op zoek naar nieuwe wijnbouwers en handelaars. Op deze wijze proberen we een actueel beeld te brengen van het wereldwijde wijnaanbod. De aanwezigheid van wijnbouwers met Vlaamse roots is één van de hoofddoelen van de organisatie. We brengen ook een beperkt aanbod ​‘food’.

voorverkoop: 10 euro
aan de deur: 12 euro
inclusief degustatieglas

Masterclasses

Dit jaar richten we ook opnieuw een aantal masterclasses in. Deelnemen is gratis (mits een ingangskaart voor de beurs). Graag vooraf reserveren via https://www.rhizo.be/agenda/wijnbeurs

Olijfolie en balsamico-azijn (11.00 – 12.00 uur)

Olivier Cattry, eigenaar van The Taste Company (voorheen Goshop Olive Oil), laat ons kennismaken met de fascinerende wereld van de olijfolie en balsamico-azijn. Het wordt degusteren en ontdekken!

Russische wijnen (13.30 - 14.30 uur)

Russische wijnen zijn ongetwijfeld voor veel wijnliefhebbers een grote onbekende. Ignace Van Mello (Capcavin) zal ons in samenwerking met Start2taste begeleiden in de verkenning van deze nieuwe wereld. Een unieke kans om van dit aanbod te proeven.

Natuurlijke wijnen uit eigen streek (15.30 – 16.30 uur)

In de schaduw van het Lijsternest van Stijn Streuvels vinden we de wijngaard ​‘Lijsternest’. Eigenaar Servaas Blockeel werkt er sedert enkele jaren aan eigen natuurlijke wijnen. Tijdens deze masterclass wil hij met ons stilstaan bij de productie van deze wijnen én het toegenomen belang van natuurlijke wijnen binnen de wijnwereld. Kom genieten van het enthousiasme van Servaas!

Standhouders

Volgende wijnhandelaars en wijnbouwers hebben alvast hun aanwezigheid bevestigd: Capcavin, Start2taste, Château de Minière, Château Famaey, Chateau Les Rocques, Crombé 5.0, De Clerck Wijnen, Domaine La Gontarde, Kava, TaLaeTrade, Universal Wine, Van Houcke, Fotoclub Sobeka, Handsaeme Foie Gras en vleeswaren, The Taste Company (voorheen GoShop-Olive Oil).

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid