Vlinders en andere insecten op de Vaarttaluds

De Vaarttaluds en het nabijgelegen Orveytbos zijn een van de mooiste groene oases in de streek.  Begin jaren 70 werd het kanaal verbreed en bij die graafwerken kwam er kalkrijk grondwater aan de oppervlakte. Ideaal voor de ontwikkeling van planten en bloemen. De taluds van het kanaal zijn een beschermd natuurgebied. Het gebied kreeg net als het nabijgelegen Orveytbos een erkenning, ter ...


Waar
Sint-Pietersbrugje aan het Kanaal
Kraaibosstraat 53, 8550 Zwevegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Zwevegem
Prijs
€ 5.0 Ledenprijs: € 0
Reservatie
Bestel tickets
Contact
eddy.loosveldt@gmail.com
Telefoon: 0477955021
Links

De Vaarttaluds en het nabijgelegen Orveytbos zijn een van de mooiste groene oases in de streek. 

Begin jaren 70 werd het kanaal verbreed en bij die graafwerken kwam er kalkrijk grondwater aan de oppervlakte. Ideaal voor de ontwikkeling van planten en bloemen.

De taluds van het kanaal zijn een beschermd natuurgebied. Het gebied kreeg net als het nabijgelegen Orveytbos een erkenning, ter bescherming van de zeldzame planten en bloemen.

In het natuurreservaat Vaarttaluds vind je maar liefst achttien erg bedreigde planten- en diersoorten, waaronder tien soorten orchideeën.

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid