Tuning People: 'Kadrage'

‘Kadrage’ is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. In ‘Kadrage’ staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen ...


Waar
Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 14.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.8 Basistarief: 14,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

‘Kadrage’ is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.
In ‘Kadrage’ staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.
Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in ‘Kadrage’ zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

‘Kadrage’ is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

“Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.” (De Standaard)

“De homo ludens in volle glorie!” (Theaterkrant.nl)

Concept en spel: Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel
Eindregie: Harm van Geel
Muziek: Wannes Deneer
Licht: Britt De Jonghe
Techniek: Jo Thielemans, Sarah Moens
Kostuumadvies: Wim Muyllaert
Dramaturgisch advies: Lars Brinkman
Met de steun van: de Vlaamse Overheid
Foto: Clara Hermans
Kaarten: € 14 - € 13 met reductie - € 11 -26 jaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid