Tijdelijk uitgesteld !!! Start to tuinhier, tuinieren voor dummies

Beste beginnende tuin(h)ierder Je wil van start gaan met de aanleg van een moes- of siertuin en je hebt geen idee hoe eraan te beginnen. Spitten, harken, planten en zaaien, hoe doe ik dat ? Het lijkt zo makkelijk maar ik weet niet goed waar en wanneer te beginnen. Welk basismateriaal heb ik nodig om van start te gaan ? Bemesten, snoeien, verspenen, oogsten ... help !! Geen paniek, Tuinhier ...


Waar
Volkstuinpark Overakker
Tapuitstraat 145, 8540 Deerlijk
Wanneer
27/09 van 10:00 to12:00
Organisatie
tuinhier Deerlijk
Prijs
€ 30.0 Basistarief: 30,00 €

Beste beginnende tuin(h)ierder
Je wil van start gaan met de aanleg van een moes- of siertuin en je hebt geen idee hoe eraan te beginnen. Spitten, harken, planten en zaaien, hoe doe ik dat ?
Het lijkt zo makkelijk maar ik weet niet goed waar en wanneer te beginnen. Welk basismateriaal heb ik nodig om van start te gaan ? Bemesten, snoeien, verspenen, oogsten ... help !!
Geen paniek, Tuinhier afdeling Deerlijk, wil je graag begeleiden met de aanleg van jouw eerste (moes)tuintje.
In een aantal sessies proberen we je duidelijk te maken dat tuinieren niet zo moeilijk en absoluut niet zo kostelijk is als je denkt. Geen grote theorieën maar praktische uitleg, zelf aan de slag gaan, tuinier vriendelijke tips. Je zal het zien, het wordt een fijne en gezonde vrijetijdsbesteding.
We voorzien vier sessies (10u00-12u00):
08/03/2020 : Kennismaking – materiaal – teeltplan
22/03/2020 : Spitten – harken – bemesting – zaaien (plantgoed) 06/09/2020 : Problemen in de tuin ? – oogsten en wat ermee te doen 27/09/2020 : Winterklaar leggen – materiaal onderhoud
Deze lessenreeks gaat door op ons Volkstuinpark Overakker, Tapuitstraat – Deerlijk.
Voor de ronde som van €30 kan je deze sessies bijwonen, krijg je je eerste zaai- of plantgoed mee en voorzien we de nodige tekst en uitleg op USB-stick. Tevens ben je lid van Tuinhier Deerlijk en krijg je een jaar lang het educatieve en informatieve tijdschrift ‘Tuinhier Magazine’ en kan je gratis de voordrachten bijwonen. Ben je reeds lid, dan maak je €10 over en krijg je eveneens de stick en plantgoed.
Geïnteresseerd, schrijf je dan in via jds45@telenet.be De betaling op rekening BE29 0680 5479 9064 geldt als officiële inschrijving en dit tegen uiterlijk 1 maart 2020.
We houden je graag verder op de hoogte en zien je graag terug voor de eerste stappen in het tuin(h)iergebeuren.
Info i.v.m. Tuinhier Deerlijk vind je terug op www.tuinhierdeerlijk.com Tot dan !
Jan Desimpelaere, voorzitter

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid