Thomas Kratz - Jump to First (solo show)

Los Angeles: zorgeloos, ontspannen en hedonistisch? Of toch vooral een grootstad waar mensen in bubbels leven en de auto koning is? De waarheid ligt ergens tussenin. Duits kunstenaar Thomas Kratz dompelde er zich drie maanden onder. De creatieve explosie die dat met zich meebracht is binnenkort te zien bij Deweer Gallery, tijdens zijn tweede solotentoonstelling in Otegem. L.A. wakkerde Thomas ...


Waar
Deweer Gallery
Tiegemstraat 6a, 8553 Otegem
Wanneer
Van 12 september 2018 tot 7 oktober 2019 (wo van 14:00 tot 18:00, do van 14:00 tot 18:00, vr van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Organisatie
Deweer Gallery
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@deweergallery.com

Los Angeles: zorgeloos, ontspannen en hedonistisch? Of toch vooral een grootstad waar mensen in bubbels leven en de auto koning is? De waarheid ligt ergens tussenin. Duits kunstenaar Thomas Kratz dompelde er zich drie maanden onder. De creatieve explosie die dat met zich meebracht is binnenkort te zien bij Deweer Gallery, tijdens zijn tweede solotentoonstelling in Otegem.

L.A. wakkerde Thomas Kratz’ zin om te tekenen aan. Op handgemaakt, pastelkleurig Japans papier of op lokale papieren dragers. En bijna steeds op een klein formaat. Opvallend is zijn kinderlijke, naïeve handtekening. Zijn stijl is semi-figuratief, eenvoudig en licht, en bestaat uit vrolijke kleuren, zwierige krullen en primaire vormen. Soms onschuldig, zoals een hartje of een wolk, soms sexueel getint. Maar steeds speels, en met een knipoog naar volgekladderde toiletdeuren of graffitisporen. De tekeningen zijn als een ongrijpbare vis in een aquarium. Ze bevatten geen narratief, de werkelijke betekenis ontglipt ons steeds.

De uitgestrekte metropool bood Thomas Kratz ook een frisse blik en de juiste toon om zijn schilderijen in zijn atelier in Berlijn af te werken. Opmerkelijk is dat de kunstenaar - net als in zijn tekeningen - vertrekt van gekleurde dragers. Daarnaast experimenteert hij voor het eerst met olieverf - naast gouache, aluminiumverf, inkt en spuitverf wat we reeds in zijn eerdere werk waarnamen. De romantische toets en de pasteuze mogelijkheden van de olieverf trekken hem aan.
Tekenen en schilderen is voor Thomas Kratz als in- en uitademen. Een noodzaak. Een energie. Een continu zoeken naar een antwoord op zijn vertrekpunt, namelijk het materiaal en de kleur van de drager. En dat antwoord is vitaal, transparant en vrij.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid