Theaterworkshop Utopera

Gedurende 4 sessies ga je onder begeleiding van acteur en regisseur Haider Al Timimi aan de slag rond de voorstelling Utopera. Je gaat samen met de andere cursisten op zoek naar de inhoud van de tekst, je leert personages op verschillende manieren spelen en interpreteren en geeft door spel meer diepte aan wat geschreven staat. Gedurende de workshop gaan jullie zich in de tekst verdiepen, maar ...


Waar
Theater Antigone
Overleiestraat 47, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Theater Antigone
Prijs
€ 65.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 13.0 Basistarief: 65,00 €; Open Doek: 60,00 €
Reservatie
www.vormingplusmzw.be/theaterworkshop...
Contact
liesbeth@antigone.be
Leeftijd
18+
Links

Gedurende 4 sessies ga je onder begeleiding van acteur en regisseur Haider Al Timimi aan de slag rond de voorstelling Utopera. Je gaat samen met de andere cursisten op zoek naar de inhoud van de tekst, je leert personages op verschillende manieren spelen en interpreteren en geeft door spel meer diepte aan wat geschreven staat. Gedurende de workshop gaan jullie zich in de tekst verdiepen, maar er zal ook gespeeld worden. Na de vier sessies kijken jullie samen naar de voorstelling ‘Utopera’ en volgt er nog een nagesprek met Haider.

Haider Al Timimi is choreograaf, regisseur, danser en acteur. Hij richtte het gezelschap Kloppend Hert op. Een constante in hun beeldend, bewegend en muzikaal theater is dat ze vertrekken uit diepmenselijke verhalen. Een sociale, economische en politieke realiteit is in elke voorstelling aanwezig. Uiteraard maakt interculturaliteit een wezenlijk onderdeel uit van hun artistiek verhaal. Kloppend Hert gaat op zoek naar wat mensen bindt zonder de verschillen uit te wissen.

Nadat zijn gastvoorstellingen Ich bin wie du en Layla’s Fool al in onze zaal te zien waren, maakten we in februari 2017 samen met Haider de voorstelling Utopera. Utopera is een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen. Haider Al Timimi en Dipika Singh geven een stem aan stenen, aan de ruïnes die normaal gezien zwijgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid