THEATER TIERET-Meneer Linh

Daar staat Meneer Linhn achteraan op het dek van een boot. In zijn armen hordt hij een lichte koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist, is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog ...


Waar
Spikkerelle
scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
dienst jeugd en cultuur Avelgem
Prijs
€ 10.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.0 Basistarief: 10,00 €
Reservatie
www.avelgem.be/webshop
Telefoon: 056653090
Contact
Fax: 056653090
Links

Daar staat Meneer Linhn achteraan op het dek van een boot. In zijn armen hordt hij een lichte koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist, is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog blijft hij staan en zoekt hij in de verte naar de verwoeste kusten van zijn land.

Tieret bewerkte 'Het kleine meisje van meneer Linh', het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét worden gebracht. Nu meer dan ooit.
Geef ons een scène en een publiek.
Wij geven je een meester-verteller, een poppenspeler-pur sang... en Meneer Linh. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid