Schoolvoorstelling BRANDUNG/Jelle marteel - Boomjong (1e graad)

BOOMJONG begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik. Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij ...


Waar
OC De Stekke (Cultuurcentrum Wevelgem)
Sint-Maartensplein 12, 8560 Moorsele
Wanneer
19/11 om 09:00 | 10:15 | 14:00
20/11 om 09:00 | 10:15 | 14:00
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 3.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 0.6 Basistarief: 3,00 €
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Leeftijd
6+

BOOMJONG begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik.
Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.
BOOMJONG is een intieme, poëtische kindervoorstelling van Jelle Marteel voor een publiek vanaf 6 jaar. De voorstelling verdiept zich in de verhouding tussen Mens en Natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt.
Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek. (Roger Arteel – Theatermaggezien)
De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken BOOMJONG tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. (Tuur Devens – De Bond)

Maximum 50 leerlingen per voorstelling
Duur: 50 minuten

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid