Rik Vermeersch 70

Voor en na het verhaal Naar aanleiding van zijn 70 e verjaardag toont Rik Vermeersch zijn meest recente schilderijen in het AtelierJoséVermeersch te Lendelede. Na zijn succesvolle tentoonstelling en presentatie van zijn Oeuvreboek ‘ The Realism of it ’ 5 jaar geleden in de Zebrastraat te Gent toont Rik Vermeersch ons zijn evolutie binnen zijn werk. In zijn recent werk zien we verschillende ...


Waar
Atelier José Vermeersch
Lampernisbeekstraat 3a, 8860 Lendelede
Wanneer
Van 6 september 2019 tot 29 september 2019 (za van 15:00 tot 18:30, zo van 10:00 tot 18:30)
Organisatie
vzwAtelierJoséVermeersch
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

Voor en na het verhaal

Naar aanleiding van zijn 70 e verjaardag toont Rik Vermeersch zijn meest recente schilderijen in het AtelierJoséVermeersch te Lendelede.
Na zijn succesvolle tentoonstelling en presentatie van zijn Oeuvreboek ‘ The Realism of it ’ 5 jaar geleden in de Zebrastraat te Gent toont Rik Vermeersch ons zijn evolutie binnen zijn werk.
In zijn recent werk zien we verschillende thema’s opduiken van stilleven over landschap tot een foto uit een oud tijdschift. Deze realistische beelden worden geconfronteerd met abstracte kleurvelden. Beiden vormen zo een nieuwe compositie waarin abstractie en figuratie elkaar raken. De gekende naakten krijgen zo gezelschap van andere alledaagse beelden. Thema’s die ook reeds in zijn vroeger werk in de jaren 80 opdoken. De opzet blijft echter dezelfde: de werkelijkheid ‘vangen’ in toetsen met verf.
Het werk van Rik Vermeersch wordt ook wel eens omschreven als een digitale manier van schilderen. Als een printer gaat hij schematisch tewerk om het beeld op een heel structurele manier op te bouwen. Deze schijnbaar rationele en zakelijke manier van schilderen is ontstaan uit de noodzaak om een realisme te brengen zonder verhaal. Ontdaan van alle anekdotiek. Wat bevind zich voor en na het verhaal?
Ook op zijn 70 e verjaardag blijft Rik Vermeersch verwoed schilderen en zoeken om zijn blik op de werkelijkheid in beelden te vangen. Zo neemt hij een geheel eigenzinnige plaats in binnen het Hedendaagse Kunstenveld wars van alle gekende stromingen of stijlen. De tentoonstelling ‘Rik Vermeersch 70’ voor en na het verhaal toont ons de verderzetting van deze passionele en gedreven zoektocht. Of zoals hijzelf het mooi verwoordt:
‘ Een volgehouden zakelijke ingesteldheid ten opzichte van de dingen is bij mij de meest efficiente weg naar de mysterieuze of mystieke openbaring van het zijn der dingen’

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid