Praatcafé dementie: ‘LIEFDE IN TIJDEN VAN DEMENTIE’ DOOR ELS MESSELIS

Mevrouw Els Messelis is gerontoloog en schrijfster. Zij brengt ons een lezing waarin ze vooral wil meegeven dat intimiteit en seksualiteit tot op hoge leeftijd deel uitmaken van de levenskwaliteit van vele mensen. In onze Westerse samenleving is het op vandaag nog altijd een taboe om over intimiteit en seksualiteit op rijpere leeftijd te praten. Het wordt al helemaal een taboe als ook ...


Waar
WZC Sint-Camillus
Kloosterstraat 21, 8560 Wevelgem
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
dementie@wevelgem.be
Telefoon: 056 41 15 70
Contact
dementie@wevelgem.be
Fax: 056 41 15 70

Mevrouw Els Messelis is gerontoloog en schrijfster. Zij brengt ons een lezing waarin ze vooral wil meegeven dat intimiteit en seksualiteit tot op hoge leeftijd deel uitmaken van de levenskwaliteit van vele mensen.
In onze Westerse samenleving is het op vandaag nog altijd een taboe om over intimiteit en seksualiteit op rijpere leeftijd te praten. Het wordt al helemaal een taboe als ook zorgbehoevendheid, dementie of ziekte in het spel is. Liefdesrelaties kunnen volledig door elkaar geschud worden wanneer er sprake is van dementie, niet alleen voor de persoon met dementie maar evenzeer voor de partner. Niet zelden zien we verdriet en pijn bovendrijven, naast (onvervulde) verlangens, wensen en behoeften.
Daarom willen we in deze lezing op een positieve manier aandacht geven aan dit boeiende onderwerp. Bij het begin van de lezing zal een mantelzorger een pakkende en warme getuigenis brengen over hoe zij liefde met haar man beleeft in tijden van dementie.

Na de uiteenzetting is er ruimte voor vragen en kan er nagepraat worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid