Osama Abdulrasol Quintet

Osama Abdulrasol leerde zichzelf als kind in Irak muziek spelen. Hij bespeelde elk instrument dat hij maar kon vinden, en probeerde diverse stijlen uit. In België leerde hij de qanun, ook wel eens Arabische harp genoemd, kennen. Ook begon hij naast zijn virtuoze spel op qanun te componeren, daarbij de grenzen van de verschillende muziekgenres doorkruisend. Hij schrijft en arrangeert vandaag ...


Waar
CC De Steiger Menen
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 15.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.0 Basistarief: 15,00 €
Reservatie
ccdesteiger.be/nl/programma/muziek/os...
Telefoon: 056 515891
Contact
Fax: 056 515891, info@ccdesteiger.be
Links

Osama Abdulrasol leerde zichzelf als kind in Irak muziek spelen. Hij bespeelde elk instrument dat hij maar kon vinden, en probeerde diverse stijlen uit.

In België leerde hij de qanun, ook wel eens Arabische harp genoemd, kennen. Ook begon hij naast zijn virtuoze spel op qanun te componeren, daarbij de grenzen van de verschillende muziekgenres doorkruisend. Hij schrijft en arrangeert vandaag muziek in tal van stijlen (Arabisch, Indisch, Turks, jazz, experimenteel, …).

Met de gelijkgestemde muzikanten van zijn kwintet tast Osama alle geografische en virtuele grenzen af. Zijn rijke verbeelding leidt tot composities die Oriëntaalse muziekgenres met tal van Westerse stijlen (jazz, klassiek enz.) doen samensmelten. Harmonieuze momenten wisselen af met verrassende klankkleuren of ingewikkelde ritmes, maar weten sowieso bij het publiek gevoelige snaren te raken. Een mooie boodschap van universele, alles overstijgende schoonheid weerklinkt.

Het Osama Abdulrasol Quintet bestaat uit:
• François Taillefer (percussie) die met zijn unieke collectie instrumenten experimenteert met Oosterse ritmes vanuit India tot het Midden-Oosten.
• Helena Schoeters (zang) die klassiek geschoold is maar evenzeer van folk, chanson en Arabische muziek houdt en met haar mooie stem tal van muzikale genres in elkaar laat overvloeien.
• Lode Vercampt (cello) die door zijn meesterlijke techniek al improviserend tal van avontuurlijke paden weet op te zoeken.
• Philippe Thuriot (accordeon) die internationaal gekend is als virtuoos en met jazz, klassiek, dans, improvisatie, … overal het publiek kan bekoren.
• Osama Abdulrasol (qanun) die het podium deelde met tal van bekende artiesten en gerenommeerde gezelschappen en orkesten (o.a. Dirk Brossé, Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Roby Lakatos, Tom Robinson, Lula Pena, Les Ballets C de la B, …) en een ruime discografie kan voorleggen.


Foto: Maarten Corbijn
Kaarten: € 15,00 - € 14,00 met reductie - € 12,00 -26 j.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid