NEXT 2019: Parcours Kortrijk - Villeneuve d'Ascq Winter Family (FR/IL) + Marion Siéfert (FR)

Winter Family (FR/IL): H2 - Hebron H2 is een zone in de Palestijnse stad Hebron, die door Israël wordt gecontroleerd. Ruth Rosenthal en Xavier Klaine, die als Winter Family muziek en theater maken, trokken naar de stad, waar ze Joodse kolonisten, Israëlische soldaten, Palestijnen en buitenlandse waarnemers spraken. Op scène is Rosenthal de gids in een reusachtige replica van de H2-zone. Waar ...


Waar
Broeltoren Noord
Broelkaai , 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Festival NEXT
Prijs
€ 24.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 4.8 Basistarief: 24,00 €
Links

Winter Family (FR/IL): H2 - Hebron

H2 is een zone in de Palestijnse stad Hebron, die door Israël wordt gecontroleerd. Ruth Rosenthal en Xavier Klaine, die als Winter Family muziek en theater maken, trokken naar de stad, waar ze Joodse kolonisten, Israëlische soldaten, Palestijnen en buitenlandse waarnemers spraken. Op scène is Rosenthal de gids in een reusachtige replica van de H2-zone. Waar in een gewelddadige microkosmos alleen maar Waarheden bestaan, laat dit stuk stemmen met elkaar kruisen.

Marion Siéfert (FR): Le Grand Sommeil

In Le Grand Sommeil huizen de dromen en waanbeelden van een elfjarig pre-puberaal meisje, Jeanne, die hier wordt belichaamd door de explosieve danseres en performer Helena de Laurens. Door in de huid te kruipen van een ‘groot kind’, creëert ze een hybridisch, soms ludiek, soms monsterlijk personage, dat lak heeft aan welvoeglijkheid en aan de gangbare opvattingen over hoe meisjes moeten zijn. Een ontdekkingstocht in het verborgen deel van de kindsheid.

De voorstellingen gaan door in La rose des vents, Villeneuve d'Ascq. De ticketprijs is inclusief bus van en naar de voorstellingen. Vertrek om 18 uur vanuit Broelkaai 6, Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid