NEXT 2019: Parcours Kortrijk - Lille - Villeneuve d'Ascq LaM + Mohamed El Khatib (FR) + Guiseppe Chico (IT) & Barbara Matijević (HR)

Musée LaM Villeneuve d'Ascq: un jour tu seras peintre Deze expo bundelt drie schilders tegen wil en dank: Augustin Lesage (1876-1954), Victor Simon (1903-1976) en Fleury Joseph Crépin (1875-1948). Geen van hen volgde ooit lessen, maar los van elkaar hoorden ze in de koolmijnen van Hauts-de-France alledrie geesten die hen opdroegen te schilderen. Hun werk – beïnvloed door islamitische en ...


Waar
Broeltoren Noord
Broelkaai , 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Festival NEXT
Prijs
€ 31.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 6.2 Basistarief: 31,00 €
Links

Musée LaM Villeneuve d'Ascq: un jour tu seras peintre

Deze expo bundelt drie schilders tegen wil en dank: Augustin Lesage (1876-1954), Victor Simon (1903-1976) en Fleury Joseph Crépin (1875-1948). Geen van hen volgde ooit lessen, maar los van elkaar hoorden ze in de koolmijnen van Hauts-de-France alledrie geesten die hen opdroegen te schilderen. Hun werk – beïnvloed door islamitische en christelijke kunst, maar ook getuigend van de harde realiteit in de mijnen en twee wereldoorlogen – behoort tot het meest verbazingwekkende wat de art brut heeft voortgebracht.

Mohamed El Khatib (FR): La dispute

Mohamed El Khatib is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het documentair theater. Zijn eerste jeugdvoorstelling La Dispute laat kinderen van gescheiden ouders aan het woord. Deze kinderen maakten echtelijke ruzies van dichtbij mee, maar hun standpunt wordt zelden gehoord. Met een mengeling van brutaliteit en schroom, emotie en guitigheid, geven de kinderen ons een onuitgegeven kijk op een universeel onderwerp in onze samenleving.

Guiseppe Chico (IT) & Barbara Matijević (HR): Our daily performance

Op het internet zetten we onszelf voortdurend in scène. Giuseppe Chico en Barbara Matijević maken op basis van tutorial video’s op YouTube Our daily performance, een choreografie voor vijf performers. Daarin analyseren ze de gedragingen waarmee we onszelf opvoeren. Balancerend tussen theater, dans, vechtsport en performance herbekijkt deze voorstelling de manier waarop het internet onze blik op de wereld en ons handelen beïnvloedt. Een herkenbare eye-opener over ons online dubbelleven.

Het museumbezoek en de voorstellingen gaan door in Rijsel en Villeneuve d'Ascq. De ticketprijs is inclusief bus van en naar het museum en de voorstellingen. Vertrek om 14u30 vanuit Broelkaai 6, Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid