Nabeeld verbeeld

Deze literaire lezing is meer dan het droogweg voorlezen van wat knappe passages. Het is verteltheater voor de liefhebbers van literatuur, live muziek met zang en nostalgie naar de jaren zeventig. Yves Bondue leest uit zijn roman Nabeeld een aantal fragmenten voor waarin de verschillende thema's uit het boek tot leven komen: het intrigerende verhaal van twee opgroeiende jongens, fotografie en ...


Waar
O. C. De Coorenaar
G. Coornaertdreef 7, 8792 Desselgem (Waregem)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Davidsfonds Desselgem, De Vlaemsche Stooringhe en het Rodenbachfonds
Prijs
€ 10.0 Basistarief: 10,00 €; Leden Davidsfonds, Vlaemsche Stooringhe, Rodenbachfonds: 8,00 €
Reservatie
desselgem@davidsfonds.be
Contact
desselgem@davidsfonds.be, dimdhondt@gmail.com
Fax: 0497503986
Links

Deze literaire lezing is meer dan het droogweg voorlezen van wat knappe passages. Het is verteltheater voor de liefhebbers van literatuur, live muziek met zang en nostalgie naar de jaren zeventig.

Yves Bondue leest uit zijn roman Nabeeld een aantal fragmenten voor waarin de verschillende thema's uit het boek tot leven komen: het intrigerende verhaal van twee opgroeiende jongens, fotografie en de bijzondere sfeer van de jaren zeventig. Een nostalgische roman over een klein Vlaams dorp, maar ook over moord, een verdwijning en… de liefde.

Bij elk fragment zingt de auteur een evergreen uit de seventies: liedjes van o.m. Boudewijn de Groot, Paul Simon, Art Garfunkel, Herman van Veen, Ralph Mac Tell en Gerard Lenorman. Hij begeleidt zichzelf daarbij aan de piano, met de gitaar of op accordeon.

De projectie van authentieke dia’s illustreert een aantal voorgelezen passages. Het 'klik-klak' van de opeenvolgende beelden en het geratel van de projector worden overstemd door muziek die weerklinkt uit een cassettespeler uit 1974.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid