Muziekcafé Daithi Rua - Ierse Folk

Daithi Rua is Iers voor 'Rode David', de artistennaam van David Donegan. Hij is een Ierse zanger en gitarist. Hij is geboren in Ierland, en kreeg de muziek van The Dubliners en Planxty met de paplepel binnen. Ook was hij begeesterd door The Fureys, Moving Hearts en The Pogues. David Donegan kon aardig goed overweg met stem en gitaar en via kroegen en jeugdhuizen bouwde hij aan zijn loopbaan ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
OC Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Daithi Rua is Iers voor 'Rode David', de artistennaam van David Donegan. Hij is een Ierse zanger en gitarist. Hij is geboren in Ierland, en kreeg de muziek van The Dubliners en Planxty met de paplepel binnen. Ook was hij begeesterd door The Fureys, Moving Hearts en The Pogues.

David Donegan kon aardig goed overweg met stem en gitaar en via kroegen en jeugdhuizen bouwde hij aan zijn loopbaan als muzikant. Bijna tien jaar later staat David nog steeds op het podium.

Tegenwoordig woont hij in Gent Het is een uitvalsbasis voor concerten in heel Europa. Zowel solo als met zijn begeleidingsband. Hij wordt nu geïnspireerd door muzikanten zoals: Luka Bloom, Nanci Griffith en Andy Irvine.

Hij wordt doorgaans begeleid door Ed Veltrop (accordeon, piano en zang) van het Nederlandse folkduo John O'Dreams.

OC Marke ism Wijkteam 't Cirkant Marke

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid