Meerjarige en winterharde groenten

Meerjarige groenten zijn groenten die jaar na jaar terugkeren, die je dus perfect op hetzelfde stukje grond kunt laten staan en gelukkig zijn als je ze af en toe wat extra mest geeft. Je enige werk met dat stukje grond is het onkruid in toom houden. Wat ook enorm fijn is aan meerjarige groenten is dat ze helemaal lijken te verdwijnen om dan plots weer tevoorschijn te komen. Dus het is telkens ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Tuinhier Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €; Niet leden Tuinhier: 3,00 €
Contact
tuinhiermarke@telenet.be
Fax: 056225541
Links

Meerjarige groenten zijn groenten die jaar na jaar terugkeren, die je dus perfect op hetzelfde stukje grond kunt laten staan en gelukkig zijn als je ze af en toe wat extra mest geeft. Je enige werk met dat stukje grond is het onkruid in toom houden.
Wat ook enorm fijn is aan meerjarige groenten is dat ze helemaal lijken te verdwijnen om dan plots weer tevoorschijn te komen. Dus het is telkens een verrassing. Wanneer je ze eigenlijk niet meer verwacht, steken ze plots hun kop boven de grond.
Er zijn verschillende meerjarige groenten die je kunt plaatsen. De meest bekende zijn rabarber (of is dat nu fruit?), en asperges. Daslook, heerlijk! Echt superlekker en nog té onbekend bij veel mensen. Verder is er nog zeekool. Wat ook geweldig is om te houden als meerjarige groente is doorlevende venkel.
En zo zijn er nog wel wat meerjarige groenten die ieder jaar terugkeren: roomse kervel, zwartmoeskervel, Turkse raket, Welsh onion, Italico rosso, oesterblad, artisjokken, aardpeer, brave hendrik, kardoen, zuring,… of wat dacht je van pimpernel. De jonge, groene blaadjes smaken verfrissend naar komkommer.
Een rasechte tuinier wil hierover ongetwijfeld meer weten. Een topspreker, Luc Dedeene, komt alles uitleggen wat je moet weten en doen om optimaal meerjarige groenten te kweken.
Aanbevolen! Iedereen welkom.
www.tuinhiermarke.be tuinhiermarke@telenet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid