Luiz Márquez en Mezcal: Izcalli

IZCALLI betekent wedergeboorte in het Nahuatl, de oorspronkelijke taal der Azteken. Hierop baseerde componist en muzikant Luiz Márquez zijn nieuwe project rond de ‘Ofrenda de Día de Muertos’. Op 1 en 2 november wordt in Mexico de Día de los Muertos (Dag van de Doden) gevierd met uitbundig versierde altaren, optochten en feesten. Dit traditionele gebeuren vol rituelen dat respect betuigt aan de ...


Waar
CC De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
info@ccdesteiger.be
www.ccdesteiger.be/nl/programma/muzie...
Telefoon: 056 515891
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 515891
Links

IZCALLI betekent wedergeboorte in het Nahuatl, de oorspronkelijke taal der Azteken. Hierop baseerde componist en muzikant Luiz Márquez zijn nieuwe project rond de ‘Ofrenda de Día de Muertos’.

Op 1 en 2 november wordt in Mexico de Día de los Muertos (Dag van de Doden) gevierd met uitbundig versierde altaren, optochten en feesten. Dit traditionele gebeuren vol rituelen dat respect betuigt aan de overledenen, staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Márquez laat plastische kunsten, filosofie, muziek, dans én poëzie samensmelten tot een gebeuren waarin het universeel gegeven van geboren worden, sterven en opnieuw geboren worden, centraal staat. De voorstelling brengt een liefdesverhaal waarin beide personages eigenlijk één en dezelfde zijn: de Dood. De vrouwelijke ‘La Catrina’ uit de Mexicaanse cultuur ontmoet ‘Pietje de Dood’ die wij vanuit onze Vlaamse cultuur zo goed kennen. Uit hun liefde ontstaat een nieuw wezen van vlees en bloed.

Luiz Márquez vond inspiratie bij sociaal geëngageerde Vlaamse en Mexicaanse artiesten als Ensor, Masereel en Gezelle, Rivera en Posada, Netzahualcoyotl en Acuña. Zijn unieke muziekstijl - waarin de natuur en het mysterie veelvuldig aanwezig zijn – is een krachtige vermenging van prehispaanse invloeden met hedendaagse stijlen uit diverse culturen en jazz.

Aan deze productie van vzw Mezcal werken mee:
Luiz Márquez: concept en composities, saxofoon en prehispaanse instrumenten (ocarina’s, fluiten, schildpadschalen enz.), Kathleen Vandenhoudt (stem en gitaar), Osiris Quetzalpapalotl (stem en dans), Cachi Acosta (percussie), Eduardo Vega (gitaar), Joe Baele (verteller), Kristel Stefens (regie), Annie Van Vlaanderen (grafisch werk), Lies Demeyer (foto’s), Adrian Jurado (mural painting en scenografie)
Kaarten: € 12 - € 11 met reductie - € 9 -26 jaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid