Lubomyr Melynk

De zeventigjarige Lubomyr Melnyk begon in Oekraïne al op jonge leeftijd piano te spelen. Hij wordt ‘The Prophet of the Piano’ genoemd, dankzij zijn levenslange toewijding aan het instrument. Zijn muziekstukken bestaan uit een snelle opeenvolging van noten en complexe partituren die moeilijk na te spelen zijn, zelfs voor ervaren pianisten. In zijn werk zijn invloeden te horen van Ravi Shankar ...


Waar
Concertstudio
Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Wilde Westen
Prijs
€ 18.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.6 Basistarief: 18,00 €; Wild Card: 15,00 €; -18 jaar/student: 15,00 €
Reservatie
www.wildewesten.be/nl/event/lubomyr-m...
Links

De zeventigjarige Lubomyr Melnyk begon in Oekraïne al op jonge leeftijd piano te spelen. Hij wordt ‘The Prophet of the Piano’ genoemd, dankzij zijn levenslange toewijding aan het instrument. Zijn muziekstukken bestaan uit een snelle opeenvolging van noten en complexe partituren die moeilijk na te spelen zijn, zelfs voor ervaren pianisten. In zijn werk zijn invloeden te horen van Ravi Shankar en andere Indische muzikanten, terwijl de repetitieve texturen ook hinten naar Steve Reich en Philip Glass. Toch is er weinig echt vergelijkbaar met de muziek van Melnyk: hij is een unieke muzikale pionier die zijn eigen ding doet.

In december 2018 bracht hij zijn laatste album Fallen Trees uit, waarin harmonie met de natuur en een voortdurende beweging van noten opnieuw centraal staan. Het album is geïnspireerd op het uitzicht vanuit de trein op een neergehakt bos van monumentale bomen. Het is een album met watervallen van noten, golvende rivieren van pianospel en tonen die in elkaar overvloeien via galm en intervallen. Perfect als inluider van het nieuwe Festival Kortrijk thema 'WATER'.

"It's very human—serenity delivered through sustained concentration and ecstatic energy, via a lifetime of practice and perfection." (Pitchfork)

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid