Lezing van Stefan Brijs "zonder liefde"

Boekpresentatie op woensdag 25 september 2019 om 19.30 u Stefan Brijs (°1969) is sinds 1999 voltijds schrijver. In 2000 debuteert hij met de roman Arend. De grote doorbraak komt er met De engelmaker (2005), een roman over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht… met in de hoofdrol Dokter Victor Hoppe die na 20 jaar afwezigheid terugkeert naar Wolfheim, zijn dorp ...


Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bibliotheek Harelbeke

Boekpresentatie op woensdag 25 september 2019 om 19.30 u

Stefan Brijs (°1969) is sinds 1999 voltijds schrijver. In 2000 debuteert hij met de roman Arend. De grote doorbraak komt er met De engelmaker (2005), een roman over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht… met in de hoofdrol Dokter Victor Hoppe die na 20 jaar afwezigheid terugkeert naar Wolfheim, zijn dorp van afkomst. De roman werd een regelrechte bestseller en werd inmiddels in 15 talen vertaald.


In 2011 publiceert hij Post voor mevrouw Bromley, een roman die zich afspeelt tijden de Eerste Wereldoorlog. Ook dit boek scoort aardig.


In 2014 besluit Brijs om, samen met zijn vrouw, te verhuizen naar Andalusië, meer bepaald naar een dorp in de buurt van Malaga. Daar schrijft hij aan Maan en zon (2015) en laat hij ons kennis maken met de streek via Andalusisch logboek (2017). En nu is er dus de nieuwe roman Zonder liefde.


Paul en Ava, allebei eind twintig, ontmoeten elkaar op een precair moment in hun leven. Paul is nog van slag door zijn onverwachte scheiding, Ava heeft – in haar voortdurende verlangen naar passie – voor de zoveelste keer en nu voorgoed haar vriend verlaten. Ze vinden steun bij elkaar, een noodalliantie die uitgroeit tot een hechte vriendschap, waarbij ze elkaar helpen in hun wanhopige zoektocht naar wat liefde zou moeten zijn. Paul volgt de weg van contactadvertenties, Ava laat zich leiden door haar gevoelens. Uiteindelijk komen ze tot dezelfde conclusie: liefde is niet maakbaar. Maar wat met vriendschap?


Na De Engelenmaker, Post voor mevrouw Bromley en Maan en zon verrast meesterverteller Stefan Brijs de lezer opnieuw. Elke roman uit zijn oeuvre is totaal anders dan de vorige, maar toont steeds de mens in al zijn kwetsbaarheid. Zonder liefde is een prikkelende, spannende, soms vermakelijke, vaak schrijnende roman over vriendschap, liefde, lust en bedrog, waarin iedereen er op zijn of haar manier het beste van probeert te maken – of misschien wel net niet.

Open configuratie-instellingen

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid