Leonardo Da Vinci, 'Uomo universale' en geniaal kunstenaar

Vijfhonderd jaar na zijn overlijden blijft Leonardo da Vinci zonder twijfel een van de bekendste figuren uit de wereldgeschiedenis. Hij is het typevoorbeeld van de moderne mens met een zeer veelzijdige interesse in de natuur en de wereld om hem heen. Hij was tegelijkertijd kunstenaar, wetenschapper en uitvinder. Schilderijen als de Mona Lisa of het Laatste Avondmaalbezorgden hem tijdens zijn ...


Waar
CC De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
Van 2 maart 2020 tot 16 maart 2020 (ma van 19:00 tot 21:30,
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 57.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 11.4 Basistarief: 57,00 €
Contact
vorming@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Vijfhonderd jaar na zijn overlijden blijft Leonardo da Vinci zonder twijfel een van de bekendste figuren uit de wereldgeschiedenis.
Hij is het typevoorbeeld van de moderne mens met een zeer veelzijdige interesse in de natuur en de wereld om hem heen. Hij was tegelijkertijd kunstenaar, wetenschapper en uitvinder. Schilderijen als de Mona Lisa of het Laatste Avondmaalbezorgden hem tijdens zijn leven al onsterfelijke roem. Zijn bewaard gebleven manuscripten lijken op een encyclopedie met haarscherpe anatomische studies, fantastische wapens en mechanische tuigen.
Rond deze uitzonderlijke persoonlijkheid is in de loop der eeuwen een gigantische mythe gegroeid. Steeds weer werd Leonardo voorgesteld als de voorloper van technologische vooruitgang, maar ook als een romantische decadente held, een estheet en dandy die geliefd bleef omwille van zijn charme, humor en schoonheid. Deze inleiding op Leonardo da Vinci wil enkele hardnekkige mythes doorprikken maar focust vooral op zijn werk als kunstenaar. Enkel wanneer zijn wetenschappelijke arbeid invloed heeft op zijn kunst werpen we een blik op Leonardo als anatoom, bioloog, geograaf of militair ingenieur.
We schetsen zijn levensloop en artistieke loopbaan tegen de achtergrond van de Renaissance waarbij ook de alledaagse menselijke kantjes van Leonardo aan bod komen zoals zijn vriendschappen of atelierruzies. We volgen Leonardo van Firenze naar Milaan en van Rome tot in Frankrijk. De uiteindelijke bedoeling is een helder en correct portret te tekenen van een der grootste kunstenaars aller tijden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid