Kunstmuur in d'Iefte - Rita Bossuyt

Rita Bossuyt, Als rasechte Deerlijkenaar ben ik blij om vanaf 15 januari tot 15 februari voor de 2de keer tentoon te stellen op de kunstmuur, waarvoor ik samen met alle leden van D Pro Art geijverd heb en die sindsdien een warme uitstraling heeft aan d'Iefte. Ikzelf ben al mijn hele leven creatief: tekenen, turnen en zingen waren op school mijn beste vakken. Als jong volwassene was ik blij om ...


Waar
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Hoogstraat 122, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
cultuur@deerlijk
Fax: 056 71 89 81
Links

Rita Bossuyt,
Als rasechte Deerlijkenaar ben ik blij om vanaf 15 januari tot 15 februari voor de 2de keer tentoon te stellen op de kunstmuur, waarvoor ik samen met alle leden van D Pro Art geijverd heb en die sindsdien een warme uitstraling heeft aan d'Iefte.
Ikzelf ben al mijn hele leven creatief: tekenen, turnen en zingen waren op school mijn beste vakken. Als jong volwassene was ik blij om op zaterdag voormiddag mij te ontwikkelen in het schilderen waar we met enkelen samen kwamen ten huize van kunstschilder Julien Vandekerckhove. Daar leerde ik vooral het glaceren waardoor je vooral diepte in je werk creëert.
Daarna werd het een paar jaar rustig op creatief vlak want werk en gezin kwamen op de eerste plaats.
Door een uitstap met de fanfare Sint-Cecilia naar Amiëns waar beide zonen bij speelden was ik bij de terugkeer in de bus met André Dewaele over schilderen aan het spreken en ging het plots over de kunstkring Magenta en “dat ik mij daar ook thuis zou voelen”.
Sindsdien ben ik bijna elke week in de Wieke (al bijna 30 jaar lang lid van Magenta) onder begeleiding van Georges Schelstraete.
De combinatie van samen zijn met mensen en creatief bezig zijn geeft me veel voldoening. Elk zijn eigen ding doen, niets dat opgelegd wordt.
Daar waar ik vroeger figuratief bezig was, heb ik de knop helemaal omgedraaid en ben de abstracte toer opgegaan. Daardoor heb ik het plezier van het schilderen dat ik even kwijt was terug gevonden. Je volledig laten gaan met een blanco doek en verf, en beetje bij beetje ontdekken wat op het doek gebeurt geeft me een goed gevoel.
Dit vindt ik ook bij Terra waar ik nu bijna 10 jaar aan beeldende kunst doe en waar ik tijd en ruimte vergeet.
Ik hoop dat jullie in deze maand bij het binnen komen in d'Iefte even bij mijn werk stilstaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid