- Kreis / Thunderblender

Kreis combineert folktradities uit het Hoge Noorden met elegante kamermuziek en jazz-via-omwegen. Dit is geen trio van de shock and awe-tactiek, geen eenheid die je meteen omver kegelt met technische hoogstandjes of dik aangezette emoties. De band kruipt stapvoets onder je huid, sluipt stilletjes binnen om zijn tanden in je ziel te zetten. Kreis stelt in de Concertstudio zijn tweede album ...


Waar
Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €; -26: 6,00 €
Reservatie
www.schouwburgkortrijk.be/voorstellin...
Telefoon: +32 (0)56 23 98 55
Contact
Fax: +32 (0)56 23 98 55, +32 (0)56 23 98 55
Links

Kreis combineert folktradities uit het Hoge Noorden met elegante kamermuziek en jazz-via-omwegen. Dit is geen trio van de shock and awe-tactiek, geen eenheid die je meteen omver kegelt met technische hoogstandjes of dik aangezette emoties. De band kruipt stapvoets onder je huid, sluipt stilletjes binnen om zijn tanden in je ziel te zetten. Kreis stelt in de Concertstudio zijn tweede album ‘Embla’ voor. 
Thunderblender won een paar jaar geleden de Toots Thielemans Award. Elk lid zorgt voor een bijzondere insteek: bandleider Sam Comerford bespeelt naast de tenorsax ook de zeldzame bassaxofoon, een kolossaal instrument met een onwaarschijnlijk stoombootgeluid. Hendrik Lasure is vrij om het volledige bereik van de piano in te zetten en aan te dikken met live-sampling. Drummer Jens Bouttery vult zijn drumkit aan met een bassynthesizer en fungeert zo als eenmansritmesectie. Jazz, zei je? Het dak eraf, zeggen wij.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen vzw.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 


Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid