Kookworkshop 'de verrukkelijke Italiaanse plattelandskeuken' - wintereditie

Laurent Coppens laat ons opnieuw de ware regionale Italiaanse keuken verder ontdekken met bijzondere aandacht voor de cucina povera. We kiezen voor gerechten die in de koudere dagen nog meer tot hun recht komen. Pallotte cacio e uovo is een onbekend, verrassend lekker hapje uit de regio Abruzzo. Ze zien er uit als kleine gehaktballen maar ze zijn gevuld met brood en schapenkaas. Ze worden ...


Waar
Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Contact
vorming@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Laurent Coppens laat ons opnieuw de ware regionale Italiaanse keuken verder ontdekken met bijzondere aandacht voor de cucina povera.
We kiezen voor gerechten die in de koudere dagen nog meer tot hun recht komen.
Pallotte cacio e uovo is een onbekend, verrassend lekker hapje uit de regio Abruzzo. Ze zien er uit als kleine gehaktballen maar ze zijn gevuld met brood en schapenkaas. Ze worden gefrituurd in een saus van olijfolie, gele paprika en verse tomaat.
We bakken kaas. Zoals ze in Zuid-Italië doen, met een korst van een kruidenbroodkruim. We kiezen voor caciocavallo (kaas te paard), een kegelvormige kneedkaas die we samen met een sausje van witte wijn, wijnazijn en suiker proeven.
Timballo wordt het koninginnenstuk van de avond. De pasta al forno, het gerecht rijk aan vele ingrediënten, dat een vaste plaats heeft in de Italiaanse feestcultuur (zoals op bruiloften) komt in heel Italië voor. In vele varianten. De Timballi spelen een belangrijke rol in de prachtige film Big Night uit 1996.
Eindigen doen we met een dessert. Met een cannolo. Het bekende Siciliaans dessert op basis van ricotta (kaas), fijne suiker en donkere chocolade.
Iedereen ontvangt een receptenboekje waar iedere bereiding telkens haarfijn uit de doeken wordt gedaan. Ook toeristische en cultuurhistorische informatie over de streek van het gerecht komen aan bod.
Alle klaargemaakte gerechten worden samen met een passend glas Italiaanse wijn verorberd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid