Klinkende Stad: 'Burengeluid'

De reizende tentoonstelling Burengeluid toont na de eerste presentatie op het festival November Music (Den Bosch, 1 tot 10 november 2019) installaties van hedendaagse kunstenaars die de grens opzoeken tussen beeld, geluid en ruimte. Zichtbare klank. Tastbaar geluid. Van 23 november tot 8 december 2019, telkens op woensdag, zaterdag en zondag van 14u00 tot 18u00 in Muziekcentrum Track in ...


Waar
Muziekcentrum Track*
Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Wilde Westen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

De reizende tentoonstelling Burengeluid toont na de eerste presentatie op het festival November Music (Den Bosch, 1 tot 10 november 2019) installaties van hedendaagse kunstenaars die de grens opzoeken tussen beeld, geluid en ruimte.

Zichtbare klank. Tastbaar geluid. Van 23 november tot 8 december 2019, telkens op woensdag, zaterdag en zondag van 14u00 tot 18u00 in Muziekcentrum Track in Kortrijk.

Ontdek zingende tuba’s, een ‘sweet spot’ die een landschap in geluid omzet, metaal op motorkracht, vinylplaten aangestuurd door de slagtanden van een kever, platendraaiers met meerdere armen, een intrigerende klankkamer, een feedbackcompositie én een visuele ‘song’ voor doven.

Curatoren Matteo Marangoni (November Music, Den Bosch) en Joost Fonteyne (Wilde Westen, Kortrijk) selecteerden acht spraakmakende kunstenaars: Paul Devens, Ana Guedes, Jesus Canuto Iglesias en Flora Koene uit Nederland en Arzu Saglam, Jeroen Vandesande, Floris Vanhoof en Kris Verdonck uit Vlaanderen.

Burengeluid is een organisatie van Wilde Westen en November Music. Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers / deBuren, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland. De tentoonstelling in Kortrijk is een samenwerking met Muziekcentrum Track en maakt deel uit van het programma van Next Festival 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid