Kinderuniversiteit

Ben je tussen 8 en 13 jaar en heb je altijd al eens door de tijd willen reizen? Kom dan dit najaar het heden, het verleden en de toekomst ontdekken op de 15de editie van de Kinderuniversiteit aan KU Leuven Campus Kulak Kortrijk op zaterdag 26 oktober. De Kinderuniversiteit breidt uit naar drie zaterdagvoormiddagen in Leuven (5, 12 en 19 oktober), eentje in Kortrijk (26 oktober), eentje op de ...


Waar
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
kulak.info@kuleuven.be
Leeftijd
8+
Links

Ben je tussen 8 en 13 jaar en heb je altijd al eens door de tijd willen reizen? Kom dan dit najaar het heden, het verleden en de toekomst ontdekken op de 15de editie van de Kinderuniversiteit aan KU Leuven Campus Kulak Kortrijk op zaterdag 26 oktober.

De Kinderuniversiteit breidt uit naar drie zaterdagvoormiddagen in Leuven (5, 12 en 19 oktober), eentje in Kortrijk (26 oktober), eentje op de Boekenbeurs in Antwerpen (2 november) en eentje in Brugge (30 november). We zullen ons jubileumjaar dus niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Elk jaar vormt een thema de rode draad, dit jaar is het ’15 jaar Kinderuniversiteit: een reis door de tijd’. Aan de hand van colleges en interessante doe-workshops laten we de kinderen op een creatieve manier proeven van ons onderzoek. De jonge ouderzoekers leren fossielen en een mini-telescoopje maken, verder ontdekken ze of er in het verleden verjaardagen gevierd werden en ontrafelen ze aan de hand van een strategospel hoe je kanker kan bestrijden. Ook de ouders laten zich onderdompelen in het universitair onderzoek. Voor hen geeft o.a. professor Patrick De Causmaecker een lezing over de kwantumcomputer en artificiële intelligentie.

Je schrijft je vooraf in via www.kuleuven.be/kinderuniversiteit. Inschrijvingen starten op 11 september om 13 uur. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn gegeerd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid