Kijkmoment Danny Parmentier

Danny Parmentier is geboren op 26 juni 1956 te Kortrijk. Hij is lid van Belgium digital, Fotoclub ‘Digitaal zien’ Lauwe, Lucasgilde Menen en de Koninklijke St-Lucasgilde Kortrijk. Hij is reeds 40 jaar gepassioneerd bezig met fotografie, wat betekent dat hij de revolutionaire overgang van analoge fotografie naar digitale fotografie aan den lijve heeft meegemaakt. De laatste 15 jaar is hij ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
OC Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Danny Parmentier is geboren op 26 juni 1956 te Kortrijk.
Hij is lid van Belgium digital, Fotoclub ‘Digitaal zien’ Lauwe, Lucasgilde Menen en de Koninklijke St-Lucasgilde Kortrijk.
Hij is reeds 40 jaar gepassioneerd bezig met fotografie, wat betekent dat hij de revolutionaire overgang van analoge fotografie naar digitale fotografie aan den lijve heeft meegemaakt. De laatste 15 jaar is hij echter volledig overgestapt naar de digitale fotografie.
Welk materiaal gebruikt Danny Parmentier? Zowel analoog als digitaal is hij het merk CANON trouw gebleven.
De beginfase in digitale fotografie was wat aftastend en zijn eerste digitaal toestel was dan ook een type COMPACT. In 2005 kocht hij zijn eerste digitaal spiegelreflextoestel.

Zijn fotografische prikkels:
- NATUUR
Landschappen , insecten ( macro ) …… maar vooral het artistieke wat de natuur te bieden heeft.
Als voorbeeld kan ik hier o.a. gebergte / gesteente aanhalen.
Een blad dat door toedoen van een hongerige rups tot een spookachtig figuur is getransformeerd.
- LIJNEN en PATRONEN: geïnspireerd door de getallenreeks van FIBONACCI ben ik steeds in de weer om verbanden terug te vinden en deze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Om een nog betere kijk te hebben op zijn fotografische visie en de daaruit voortvloeiende creaties kan je terecht op
https://art-pic-s-danny-parmentier.webnode.be

De tentoonstelling kan u bezoeken in de foyer van OC Marke van 31 januari t.e.m. 28 februari 2020 elke weekdag van 9u tot 16u30. In het weekend enkel tijdens activiteiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid