Julie Cafmeyer & De Studio - Bad Woman

Na haar slimme en vermakelijke bekentenisvoorstellingen ‘De Therapie’, ‘Bombastische Liefdesverklaring’ en ‘Is this porn? No, this is love’ werpt Julie Cafmeyer zich opnieuw in de ravijnige diepte van de liefde. Voor haar nieuwe, openhartige theatersolo put ze uit ervaringen in onder meer Myanmar, Rwanda en Wit-Rusland: de ontmoetingen met inspirerende vrouwen en de soms verwarrende ...


Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €; ADD: 15,00 €; Jongeren: 7,00 €
Reservatie
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420
Links

Na haar slimme en vermakelijke bekentenisvoorstellingen ‘De Therapie’, ‘Bombastische Liefdesverklaring’ en ‘Is this porn? No, this is love’ werpt Julie Cafmeyer zich opnieuw in de ravijnige diepte van de liefde.

Voor haar nieuwe, openhartige theatersolo put ze uit ervaringen in onder meer Myanmar, Rwanda en Wit-Rusland: de ontmoetingen met inspirerende vrouwen en de soms verwarrende confrontatie met mannen.

Voor buitenlandse bedgenoten is zij weliswaar een begeerlijke vrouw, maar toch vooral een witte vrouw. Dat ontregelt het machtsspel, ontdekt Cafmeyer. Plotseling is ze niet ondergeschikt aan de seksuele moraal van Europese mannen, maar levert haar westerse witheid verwarrende privileges op. Een feest of een bron van schaamte?

Cafmeyers stijl laat zich omschrijven als atypische stand-up comedy, met een aangename zucht naar het onderzoeken van ongemakkelijke situaties. Wrang, rauw en poëtisch. Steeds maakt ze iets los. Of het nu woede, afkeer of bewondering is: haar voorstellingen over vrouw-zijn lokken reactie uit. Ze stelt vragen vanuit de kwetsbare positie van iemand die zoekt. En op vragen komen soms stekelige antwoorden, zo bewijst Bad Woman.

Julie Cafmeyer (°1987) combineert in haar theaterwerk autobiografische elementen met een transparante speelstijl. Daarbij probeert ze altijd op ingenieuze (lees: interactieve) manier een intensere band op te bouwen met haar publiek. Ze schrijft momenteel columns voor De Morgen, is te horen op Radio 1 en was te zien in het laatste seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

“Cafmeyer sloeg gensters met haar openhartige debuut De Therapie en doet dat nu met haar even openhartige, maar veel zorgvuldiger geschreven, beter gecomponeerde, kleurrijker gespeelde en steviger gestoffeerde voorstelling Bad Woman.” Els Van Steenberghe **** Knack

Van en met Julie Cafmeyer
Bewegingscoach Lisi Estaras
Productie Wildlife Protection vzw
In coproductie met De Brakke Grond en De Studio
Met steun van de Vlaamse Overheid, Fonds Podiumkunsten, Campo, Boulevard Festival en deBuren
Met extra dank aan Benny Claessens

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid