Jong geweld aan de Kunstmuur

De Kunstmuur is deze maand in handen van de leerlingen van de tekenacademie. De kunstwerken zijn van de hand van Annelot Soenens, Warre Soenens, Maties Guida, Lot Pauwels, Giel Pauwels, Lieke Vergote en Janne Vergote. Annelot Soenens maakte haar tekening begin dit jaar. Wie goed kijkt, herkent een plaatsje in Wijmelbroek in Deerlijk. De academie is daar een middagje gaan tekenen met ...


Waar
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Hoogstraat 122, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Ontmoetingscentrum d'Iefte
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
cultuur@deerlijk.be
Links

De Kunstmuur is deze maand in handen van de leerlingen van de tekenacademie. De kunstwerken zijn van de hand van Annelot Soenens, Warre Soenens, Maties Guida, Lot Pauwels, Giel Pauwels, Lieke Vergote en Janne Vergote.
Annelot Soenens maakte haar tekening begin dit jaar. Wie goed kijkt, herkent een plaatsje in Wijmelbroek in Deerlijk. De academie is daar een middagje gaan tekenen met comtekrijt, een zacht krijtje waarmee je snel kan schetsen en inkleuren.
Vervolgens hebben we de kunstenaars Warre Soenens en Maties Guida (niet op de foto). Ze experimenteren graag met 3D-ontwerpen en hebben een draaimolen gemaakt. ‘Ik vind het belangrijk dat de leerlingen de ruimte krijgen om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. De eerste 3 jaar kregen Warren en Maties vooral opdrachten van mij, maar nu ze in het vierde jaar zitten, mogen ze wat meer hun zin doen. Ik sta dan ook versteld van wat ze zo allemaal kunnen maken’, verduidelijkt lesgeefster Jente.
De tekening van Lot Pauwels bestaat uit wolken van Ecoline. Zij en haar klasgenootjes fantaseerden er monsters en dieren bij. Als je goed kijkt, dan zie je dat ze de dieren die ze zag, met chinese inkt heeft omlijnd!
Giel Pauwels heeft een vrije tekening geselecteerd uit zijn oeuvre. Hij toont hier een ruimteschip in het bos. Want volgens hem hoort dat eenmaal nu zo.
Het volgende werk is van Lieke Vergote. Het is ontstaan uit het Kubus-project van vorig jaar, een samenwerking tussen de jeugd-en de cultuurdienst samen met de Academie voor Woordkunsten. In de teksten van Woord verwerken de leerlingen enkele dieren. Lieke heeft voor de giraf gekozen. Ze tekende eerst een grote giraf die - nadat het verhaal vorderde - ook een babygiraf kreeg. Zo'n manier van werken is moeilijk te vertalen naar doek, maar het resultaat is fantastisch!
Onze laatste kunstenaar is Janne Vergote. Zij zit al in het middelbaar en geniet dus ook al van wat meer verantwoordelijkheid. In het begin van het jaar werkte ze aan ‘ons huis’. Een extra uitdaging daarbij was de blauwe auto. Maar voor haar vormde het geen enkel probleem!

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid