Joker

Drama. Todd Phillips – US 2019, 2u02 Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) is overdag clown op verjaardagsfeestjes en ’s avond probeert hij het te maken als stand-upcomedian. Ondanks zijn hoge ambities wil zijn carrière maar niet vlotten en hij maakt een verkeerde keuze die een tsunami veroorzaakt in zijn persoonlijk en professioneel leven. Todd Phillips ...


Waar
Budascoop
Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
BUDA Kunstencentrum
Prijs
€ 9.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.8 Basistarief: 9,00 €

Drama. Todd Phillips – US 2019, 2u02
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) is overdag clown op verjaardagsfeestjes en ’s avond probeert hij het te maken als stand-upcomedian. Ondanks zijn hoge ambities wil zijn carrière maar niet vlotten en hij maakt een verkeerde keuze die een tsunami veroorzaakt in zijn persoonlijk en professioneel leven.

Todd Phillips brengt een geheel eigen origine verhaal van Batman’s bekendste en meest mysterieuze aartsvijand. De langzaam maar zekere afdaling naar waanzin van een ambitieus man, worstelend met zichzelf en zijn omgeving. Een karakterstudie dat ergens het midden houdt tussen Martin Scorsese’s The King of Comedy en Alan Moore meesterlijke strip The Killing Joke.

Cesar Romero, Jack Nicholson & Heath Ledger zetten allen een onvergetelijke “The Joker” neer, elke uniek en iconisch. Joacquin Phoenix past perfect in het rijtje en bewijst dat hij een van de laatste echte karakteracteurs is. Een arthouse superheldenfilm, het kan. Put on a happy face!

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid