Johan Op de Beeck Lodewijk XIV de Zonnekoning

LODEWIJK XIV (1638—1715) is de koning der koningen. Hij werd op vijfJarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is. Het onderontwikkelde en feodale Frankrijk vormde hij tot een gecentraliseerde staat die de machtigste ...


Waar
Polyvalente zaal Spikkerelle
Scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 8.0 Basistarief: 8,00 €; Voorverkoop: 6,00 €
Contact
Fax: 056/653040
Leeftijd
18+

LODEWIJK XIV (1638—1715) is de koning der koningen. Hij werd op vijfJarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven.
Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.
Het onderontwikkelde en feodale Frankrijk vormde hij tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, mysteries en fenomenale kunst- en bouwprojecten. Eeuwige roem verwierf de Zonnekoning dankzij Versailles, een van ’s werelds mooiste kastelen.
Maar Lodewijk XIV voerde ook tientallen jaren oorlog, zeer vaak bij ons in de Lage Landen.
Johan Op de Beek
Meesterverteller en Frankrijkkenner Johan Op de Beeck komt in deze lezing spreken over een van belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de wereldgeschiedenis.
Johan Op de Beeck auteur (1957) is een liefhebber en schrijver van geschiedenis die boeit, leert en verwondert. Hij kende een lange loopbaan in de media. Voorheen was hij journalist en hoofdredacteur van diverse media. Van zijn hand verschenen vijf boeken over het Napoleontisch tijdperk. Ook zijn geboorteland houdt hem bezig. In 2015 schreef hij Het Verlies van België over het ontstaan van België in 1830. Hierna volgde een boek dat zowel geschiedkundig als actueel is :De Bedreigde Vrijheid, over de vrijheid van meningsuiting. Voor Klara (Vrt-radio) maakte Johan Op de Beeck zeer gesmaakte radio- en podcastreeksen over Napoleon en de Belgische revolutie van 1830.
Organisatieverband van Bibliotheek Avelgem en verschillende Avelgemse verenigingen

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid