Infomoment bosaanplantingen

Bent u boseigenaar en heeft u vragen over het beheer en onderhoud van uw bos? Speelt u met het idee om een stukje grond te bebossen en weet u niet hoe hier aan te beginnen? Bent u benieuwd naar de inspanningen van de gemeente Zwevegem betreffende bos en natuur? Kom dan zeker naar deze infoavond! De vzw Bosgroep Ijzer & Leie ondersteunt (toekomstige) boseigenaars bij het beheer en aanplant van ...


Waar
Café UILENSPIEGEL
Avelgemstraat 171, 8550 Zwevegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bosgroep Ijzer & Leie en gemeente Zwevegem
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
sien.vanlooveren@hotmail.com
Telefoon: 0495 80 77 61
Contact
sien.vanlooveren@hotmail.com
Fax: 0495 80 77 61
Leeftijd
18+
Links

Bent u boseigenaar en heeft u vragen over het beheer en onderhoud van uw bos?

Speelt u met het idee om een stukje grond te bebossen en weet u niet hoe hier aan te beginnen?

Bent u benieuwd naar de inspanningen van de gemeente Zwevegem betreffende bos en natuur?

Kom dan zeker naar deze infoavond! De vzw Bosgroep Ijzer & Leie ondersteunt (toekomstige) boseigenaars bij het beheer en aanplant van hun bos. Welke vergunningen zijn er nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg van een bos en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Daarnaast vertelt een boseigenaar over zijn eigen ervaringen en licht de gemeente Zwevegem de huidige plannen rond bos en natuur toe.

Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos een vergoeding kan krijgen van €3,258 per m²? Dit komt overeen met €32.258 per hectare.

Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Deelname is gratis. Gelieve in te schrijven via onderstaande contactgegevens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid