Infoavond bos en bosuitbreiding

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kostenloos boseigenaars bij hun bosbeheer en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren. Op 27 juni 2019 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in de raadzaal van ...


Waar
Gemeentehuis Anzegem
De Vierschaar 1, 8570 Anzegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bosgroep Ijzer en Leie vzw
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be
Contact
sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be
Fax: 0495/80 77 61

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kostenloos boseigenaars bij hun bosbeheer en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.


Op 27 juni 2019 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in de raadzaal van het gemeentehuis (De Vierschaar 1, 8570 Anzegem) om 19u30. Iedereen is welkom!


Op deze infoavond krijg je een korte voorstelling van de werking van de bosgroep en vervolgens wordt alle informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen in de regio.


Heb je vragen over het beheer of onderhoud van een bos? Wens je ondersteuning bij de aanvraag van vergunningen of subsidies? Speel je met het idee om een stukje bos aan te planten maar weet je niet direct hoe er aan te beginnen? Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg van een bos en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan daarbij helpen?


De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot (bijna) de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer bos(jes) nabij de dorpskern en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatsverandering.

Inschrijven: Graag een seintje via onderstaande gegevens van jouw aanwezigheid zodat we weten hoe veel personen we kunnen verwachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid