Info DCP 'Beleving v/e persoon met dementie' 12/09

Er verandert veel als iemand dementie krijgt. Er zijn niet enkel de geheugenproblemen maar vaak zien we ook ander gedrag en beleving ontstaan. Hoe ervaart de persoon met dementie de omgeving? Wat betekent het om in de eigen wereld te leven? Beseffen mensen met dementie dat er iets niet pluis is? In hoeverre beschikken zij nog over een eigen wil of gedachtengang? Aan de hand van ...


Waar
Dienstencentrum De Parette
Paretteplein 19, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dienstencentrum De Parette
Prijs
€ 2.5
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 0.5
Contact
deparette@zbharelbeke.be
Fax: 056/73 51 80
Leeftijd
55+
Links

Er verandert veel als iemand dementie krijgt. Er zijn niet enkel de geheugenproblemen maar vaak zien we ook ander gedrag en beleving ontstaan.
Hoe ervaart de persoon met dementie de omgeving? Wat betekent het om in de eigen wereld te leven? Beseffen mensen met dementie dat er iets niet pluis is? In hoeverre beschikken zij nog over een eigen wil of gedachtengang?
Aan de hand van beeldfragmenten en wetenschappelijke inzichten verkennen we de gevoelswereld van de persoon met dementie. We zoeken samen naar antwoorden op bovenstaande vragen. En we stellen tips voor om goed te reageren op een bepaald gedrag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid