In order of disappearance (GEANNULEERD) - Bart van de Woestijne

Wat als we alleen ons spiegelbeeld zouden hebben en er verder niets of niemand is. Wat blijft er dan over? We zien onszelf dagelijks weerspiegeld in de badkamerspiegel, op foto’s, in ruiten van de tram, het water aan onze voeten; ons spiegelbeeld is iets waar we mee leven. Maar wat als we alleen nog ons spiegelbeeld zouden hebben en er verder niets of niemand is. Wat blijft er dan precies ...


Waar
Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
€ 15.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.0 Basistarief: 15,00 €; -26: 6,00 €
Reservatie
www.schouwburgkortrijk.be/voorstellin...
Telefoon: +32 (0)56 23 98 55
Contact
Fax: +32 (0)56 23 98 55, +32 (0)56 23 98 55
Links

Wat als we alleen ons spiegelbeeld zouden hebben en er verder niets of niemand is. Wat blijft er dan over?
We zien onszelf dagelijks weerspiegeld in de badkamerspiegel, op foto’s, in ruiten van de tram, het water aan onze voeten; ons spiegelbeeld is iets waar we mee leven. Maar wat als we alleen nog ons spiegelbeeld zouden hebben en er verder niets of niemand is. Wat blijft er dan precies over?
'In order of disappearance' is een oefening in afzondering, in alleen zijn. Begeleid door een stem die te horen is op een koptelefoon, loopt de toeschouwer met zeven anderen door de stad. Uiteindelijk komt hij uit bij een houten installatie waarin hij zich terugtrekt, weg uit het landschap. Kunnen we alleen zijn, of komen we in een soort eindeloos vacuüm en lossen we langzaam op?
Startplaats: Oranjerie aan BK6 (Burgemeester Tayaertstraat). Duur: ongeveer 60 minuten. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 
Werkplaats van de Woestijne smeedt levensvragen om tot denkervaringen. Een denkervaring is een ervaring die je dwingt op zoek te gaan naar jouw antwoord op een grote, onmogelijke vraag. Hierbij worden thema’s aangesneden waar mensen van nature van wegdenken: Hoe is het om dood te zijn? Hoe is het om een dier te zijn? Wat blijft er van je over als je helemaal alleen bent?
Naar eigen zeggen heeft Van de Woestijne binnen zijn werk geen politieke, maar een existentiële agenda. Ook politieke onderwerpen pelt hij af tot existentiële vragen; om te kunnen veranderen moeten we meer over onszelf nadenken. Over wie we zijn en waarom we zijn. Over wat het betekent om een mens te zijn, in relatie tot de wereld, tot dieren, tot anderen en onszelf. Zijn werk biedt een veilige ruimte om tot een persoonlijk en gezamenlijk inzicht te komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid