Imi Knoebel (solo show)

Imi Knoebel (°1940, Dessau), een van de meest vooraanstaande, naoorlogse Duitse kunstenaars, stelt voor de derde keer tentoon in Deweer Gallery. In de jaren negentig was zijn werk reeds in Otegem te zien, respectievelijk tijdens de groepstentoonstelling ‘To Return to Base’ (1991) en de solotentoonstelling ‘Porträts’ (1992) waar vier legendarische beelden van de idee ‘portret’ te zien waren. In ...


Waar
Deweer Gallery
Tiegemstraat 6a, 8553 Otegem
Wanneer
Van 12 september 2018 tot 7 oktober 2019 (wo van 14:00 tot 18:00, do van 14:00 tot 18:00, vr van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Organisatie
Deweer Gallery
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@deweergallery.com

Imi Knoebel (°1940, Dessau), een van de meest vooraanstaande, naoorlogse Duitse kunstenaars, stelt voor de derde keer tentoon in Deweer Gallery. In de jaren negentig was zijn werk reeds in Otegem te zien, respectievelijk tijdens de groepstentoonstelling ‘To Return to Base’ (1991) en de solotentoonstelling ‘Porträts’ (1992) waar vier legendarische beelden van de idee ‘portret’ te zien waren.

In zijn artistieke praktijk kiest Imi Knoebel resoluut voor geometrische abstractie en speelse varianten, die een uitdrukking vinden via verschillende media. Van tekenkunst, schilderkunst en beeldhouwkunst tot fotografie, projectie en installatie. Als erfgenaam van Malevitsj, Mondriaan en het Bauhaus, onderzoekt hij de fundamenten van de schilderkunst: vorm, kleur en materiaal - en hun relatie tot architectuur. In het oog springen zijn keuze voor minimale composities, zijn weldoordacht - subtiel of net heel aanwezig - kleurgebruik en zijn verkenning van basismaterialen zoals aluminium. Tot zijn meest legendarische werken behoort ‘Raum 19’ (1968), een gigantische installatie bestaande uit elementaire basisvormen in hout en houtvezelplaat, die hij als student - en leerling van Joseph Beuys - ontwierp. Daarnaast zijn Knoebels gebrandschilderde ramen (gerealiseerd in 2011 en 2015) voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Reims, Frankrijk wereldbekend.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid