Haal meer uit je tuin

Je kan meer uit je moestuin halen door enerzijds zoveel mogelijk te oogsten en anderzijds zo weinig mogelijk delen van groenten als afval weg te gooien. Door creatief te zijn en aandacht te hebben voor een aantal mogelijkheden kan je in je tuin extra groenten oogsten. Er zijn eenvoudige technieken die je kan toepassen om je groentenopbrengst te diversifiëren en te verhogen. De moestuin zorgt ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Tuinhier Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €; Niet leden Tuinhier: 3,00 €
Contact
tuinhiermarke@telenet.be
Fax: 056225541
Links

Je kan meer uit je moestuin halen door enerzijds zoveel mogelijk te oogsten en anderzijds zo weinig mogelijk delen van groenten als afval weg te gooien.
Door creatief te zijn en aandacht te hebben voor een aantal mogelijkheden kan je in je tuin extra groenten oogsten. Er zijn eenvoudige technieken die je kan toepassen om je groentenopbrengst te diversifiëren en te verhogen.

De moestuin zorgt het hele jaar door voor verrassingen. Zo kan je met netels die zichzelf zaaien op verschillende manieren aan de slag. Radijzen die geen knol gevormd hebben, kan je laten doorschieten om later als kiemgroente te gebruiken.

Het tweede deel van de voordracht gaat over de verspilling van groentendelen uit eigen tuin. Bladeren, stelen en schillen worden nog vaak weggegooid. Toch kan de thuiskok die benutten in allerlei gerechten. No waste cooking is ‘in’.

De voordracht wordt doorspekt met reële en praktische voorbeelden en ondersteund met beeldmateriaal. Er zijn ook een aantal proevertjes uit de verrassende tuin. De spreker -Johan Beke- is bestuurslid van Tuinhier Marke.

Iedereen welkom: leden komen gratis binnen; niet-leden betalen 3 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid