GNI-RI, Nick Ervinck / BE-PART WAREGEM

Vanaf 10 oktober toont Be-Part in de bibliotheek van de stad Waregem een presentatie van kunstenaar Nick Ervinck (°1981, Roeselare). Deze presentatie zal nog tot 10 december te bezichtigen zijn. Ervinck creëert in zijn werk een dialoog tussen ambacht en technologie en tussen het virtuele en het fysieke. Hij voert onderzoek naar de artistieke mogelijkheden van de digitale revolutie. De ...


Waar
Bibliotheek
Boekenplein 1, 8790 Waregem
Wanneer
Van 10 oktober 2019 tot 10 december 2019
Organisatie
BE-part, Platform voor actuele kunst
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@be-part.be
Links

Vanaf 10 oktober toont Be-Part in de bibliotheek van de stad Waregem een presentatie van kunstenaar Nick Ervinck (°1981, Roeselare). Deze presentatie zal nog tot 10 december te bezichtigen zijn. Ervinck creëert in zijn werk een dialoog tussen ambacht en technologie en tussen het virtuele en het fysieke. Hij voert onderzoek naar de artistieke mogelijkheden van de digitale revolutie. De grenzeloosheid van de virtuele ruimte wil hij tastbaar maken met complexe vormen van 3D-prints die men onmogelijk manueel kan maken. In zijn oeuvre gaan 3D-prints, animatievideo’s, digitale en ‘gewone’ tekeningen in interactie met elkaar.
Op zondag 23 juni 2019 werd een gloednieuw kunstwerk van Nick Ervinck onthuld op het Boekenplein in Waregem. De West-Vlaamse kunstenaar creëerde voor Waregem RETMONER, een indrukwekkende sculptuur van 4,40 meter hoog, vervaardigd in gelakt staal, in de typische gele kleur waar Ervinck vaak mee werkt.
In samenwerking met Be-Part creëert Nick Ervinck 8 modules die de basis zullen vormen voor de collectie van kunstboeken en monografieën die de kunstenaar bezit van Henry Moore. Deze collectie boeken over Henry Moore bestaat ondertussen uit meer dan 200 stuks en is wellicht uniek in België. Daarnaast zullen de modules ook gevuld worden met objecten die als inspiratiebron dienen voor de kunstenaar.
Deze modules zullen als kunstwerk worden gepresenteerd in de bibliotheek van Waregem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid