Fietstocht: Rijsel, wereldhoofdstad van design

De MEL (Métropole Européenne de Lille) is door de Wereldorganisatie voor Design uitgeroepen tot hoofdstad van het design in 2020. Een heel jaar lang waren er evenementen, tentoonstellingen, workshops rond design gepland … tot corona roet in het eten kwam gooien. De ‘deconfinement’ zorgt er voor dat er ondertussen weer enkele interessante getuigen van design doorheen de jaren te bekijken zijn. ...


Waar
Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Toerisme Menen
Prijs
€ 7.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.4 Basistarief: 7,00 €
Reservatie
toerisme@menen.be
www.menen.be/boulevardsolar/nieuws/zo...
Telefoon: 056529417
Contact
toerisme@menen.be
Fax: 056529417
Links

De MEL (Métropole Européenne de Lille) is door de Wereldorganisatie voor Design uitgeroepen tot hoofdstad van het design in 2020. Een heel jaar lang waren er evenementen, tentoonstellingen, workshops rond design gepland … tot corona roet in het eten kwam gooien.
De ‘deconfinement’ zorgt er voor dat er ondertussen weer enkele interessante getuigen van design doorheen de jaren te bekijken zijn. We bezoeken het Natuurhistorisch museum in de universiteitswijk met z’n typisch 19de eeuwse interieur. Daarnaast laten we ons betoveren door de albasten gevel van de kathedraal Notre Dame de la Treille. Tot slot treden we binnen in het klooster van de Dominicanen uit 1964, dat nu uitzonderlijk open is voor het publiek.
De weg naar Rijsel leidt ons langs groene wegen, idyllische plekjes en (eventueel) designinstallaties langs het Blauwe Park van de Eurometropool .

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid