Fietsend door Roemenië, reisverslag

Geert Taelman en Patrick Vandenbussche trokken voor de derde keer naar een voormalig Oostblokland voor hun fietsreis. Na de Bal-tische Staten en Albanië trokken ze nu richting Roemenië. Roemenië, jarenlang arm gehouden onder het communistisch be-wind van Ceaucescu, heeft wel een rijk verleden. Ooit was Roeme-nië de Noordgrens van het Romeinse rijk, waaraan het overigens zijn naam te danken ...


Waar
De Linde
Koekoekstraat 22, 8790 Waregem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Waregem
Contact
geert.taelman@proximus.be
Telefoon: +3256610610
Links

Geert Taelman en Patrick Vandenbussche trokken voor de derde keer naar een voormalig Oostblokland voor hun fietsreis. Na de Bal-tische Staten en Albanië trokken ze nu richting Roemenië.

Roemenië, jarenlang arm gehouden onder het communistisch be-wind van Ceaucescu, heeft wel een rijk verleden. Ooit was Roeme-nië de Noordgrens van het Romeinse rijk, waaraan het overigens zijn naam te danken heeft. Beide fietsers reden meer dan 1000 km langs deze grens, de Limes-route.

Het Roemeense platteland bracht beide fietsers terug in de tijd. De waterput voor de deur, herders met hun kudde, moestuintjes en boomgaarden in volle bloei…
Alles straalt er rust en eenvoud uit.

Religie is nog diep ingeworteld in de Roemeense cultuur, getuige daarvan de vele Moldavische kloosters in de Karpaten, maar ook de beleving van het Orthodoxe Paasfeest.

Met een oppervlakte zo groot als beide Vlaanderen is de Donau-delta een waar fiets- en vogelparadijs. Slechts 15.000 mensen bevolken deze brok natuur. Ruimte is er dus nog genoeg.

Geert en Patrick fietsten van de ene naar de andere verrassing. Het hartelijke contact met de bevolking was een meevaller, maar eten, drinken en een slaapplaats vinden was niet altijd even simpel.

Met schitterende beelden en passende muziek vertellen Geert en Patrick in hun ludieke vertelstijl over hun belevenissen tijdens deze trip.
Kom horen en vooral zien! Avontuur gegarandeerd!

Inkom: €2,5 per persoon of €5 per gezin.

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid