Feesteworp 2019 - Feeste vol muziek

Feeste vol muziek in Avelgem AVELGEM – Voor de 44ste editie van de Feesteworpstoet kozen de organisatoren een thema dat ruim kan geïnterpreteerd worden: muziek. Tijdens het eerste weekend van november zal Avelgem centrum terug bruisen van plezier. Het weekend van 2 en 3 november 2019 hijst Avelgem de feestvlaggen en staat alles weer volledig in het teken van ‘Feeste’. De Feesteworp vindt zijn ...


Waar
Centrumstraten
centrum , 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Feesteworpcomité
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

Feeste vol muziek in Avelgem
AVELGEM – Voor de 44ste editie van de Feesteworpstoet kozen de organisatoren een thema dat ruim kan geïnterpreteerd worden: muziek. Tijdens het eerste weekend van november zal Avelgem centrum terug bruisen van plezier.

Het weekend van 2 en 3 november 2019 hijst Avelgem de feestvlaggen en staat alles weer volledig in het teken van ‘Feeste’. De Feesteworp vindt zijn oorsprong op het einde van de 19de eeuw. De jaarmarkt en winterfeeste waren een belangrijk evenement voor de landelijke Scheldestreek. Vanuit de hele regio kwam men naar de laatste jaarmarkt voor de winter afgezakt om te bevoorraden. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om nog eens goed uit de bol te gaan vooraleer de lange winteravonden aanbraken. Voor de thuisblijvers nam men steeds een stuk peperkoek mee, want dit bewaart een hele winter lang. Zo kreeg dit gebak al snel de naam ‘Feeste’.
Op zaterdag 2 november vindt de Feesteloop plaats i.s.m. No LIMIT. Sportievelingen kunnen er terecht voor een wedstrijd door de feeërieke Scheldemeersen over diverse afstanden.Van een kidsrun, tot 5 km en 10 km voor de meer gevorderde lopers. Aansluitend kan men genieten van Feeste met accordeon in tal van de Avelgemse centrumcafés. Er treden tijdens dit accordeonfestival vanaf 20u zowel lokale als minder gekende badjes op in de deelnemende horecazaken. Met een treintje kan u makkelijk flaneren van de ene naar de andere locatie. In de polyvalente zaal van Spikkerelle trekken we het weekend op gang met een optreden van Radio Negra, na de prijsuitreiking van de Feesteloop.
Van vrijdag tot zondag kunnen de allerkleinsten terecht op de attracties van de winterfoor die rond de kerk zullen opgesteld staan.
STOET EN FEESTE
Op zondag rond 15u gaat de traditionele Feesteworpstoet terug door de Avelgemse centrumstraten met dit jaar het thema: Feeste vol muziek (of feestvolle muziek?!). Een knipoog dus naar alles wat met muziek kan gerelateerd worden. Feesteworp staat reeds decennia gekend als hét Avelgemse feestweekend bij uitstek. Het hele weekend bruist het in de gemeente en komen mensen uit de omliggende gemeenten meevieren in Avelgem. Tijdens de Feesteworp viert jong en oud mee. Van Klassiek tot hedendaags, van festival tot musical, een instrumentenbouwer… het zijn slechts enkele ideeën die men met dit thema kan uitwerken met de diverse Avelgemse verenigingen. Deze tweejaarlijkse optocht brengt een unieke mix van kleurrijke lokale deelnemers, het beste straattheater, bijzondere circusacts en streetbands. Aan het eind van de Feesteworpstoet rijdt de Feesteworpwagen van waarop meer dan 20.000 stukken peperkoek in het publiek worden gegooid.
Het feesteworpcomité zal op zondagavond het feestweekend uiteraard passend afsluiten. Helaas geen traditionele vuurwerkshow dit jaar, maar toch zal het publiek getrakteerd worden op een (lichtjes) knallend licht – en muziekspektakel op het evenemententerrein achter de kerk.
Voor de inwoners wordt het dus uitkijken naar het eerste weekend van november om terug stevig uit de bol te gaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid