Feest van de Cultuurraad

41ste Feest van de cultuurraad De Waregemse cultuurraad lauwert al wie het afgelopen jaar op een bijzondere manier kleur en uitstraling heeft gegeven aan het Waregemse cultuurleven. Zowel jubilerende verenigingen, bijzondere prestaties als verdienstelijke personen worden bekroond op zaterdag 7 maart 2020 om 20.00u. in de Schouwburg van Cultuurcentrum De Schakel. Het koor Singhet Vro viert haar ...


Waar
CC De Schakel
Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Schakel
Contact
Fax: 056621310
Links

41ste Feest van de cultuurraad
De Waregemse cultuurraad lauwert al wie het afgelopen jaar op een bijzondere manier kleur en uitstraling heeft gegeven aan het Waregemse cultuurleven. Zowel jubilerende verenigingen, bijzondere prestaties als verdienstelijke personen worden bekroond op zaterdag 7 maart 2020 om 20.00u. in de Schouwburg van Cultuurcentrum De Schakel.

Het koor Singhet Vro viert haar 50ste verjaardag en ook de vereniging Straete Kermis wordt gevierd omwille van hun 100-jarig bestaan. Het koor Con Cuore verraste iedereen met winst op de prestigieuze muziekwedstrijd Lieven Duvosel. Ze Quaffeurz werden vicekampioen en behaalden de Publieksprijs op het festival voor Dweilorkesten. Christiaan Devos werd eerste laureaat van het NAB Filmfest met zijn kortfilm ‘Iedereen kunstenaar’. Pascale Vandewalle viel drie maal internationaal in de prijzen met haar foto’s. Mohammed Mansouri ontving de Hugo Van Mierlo prijs voor zijn pedagogisch project Tarbiyya en krijgt een bijzondere vermelding. De organisatie Van Steen Tot Beeld bereikte internationale uitstraling met hun kunstproject. Geert Anckaert en Stephan Desmet worden in de bloemetjes gezet omwille van hun jarenlange inzet in KMV De Leiezonen. De drie cultureel ambassadeurs van onze stad – Con Cuore, KMV De Leiezonen en het Bevers Harmonieorkest – mogen eveneens hun ambassadeurstitel verlengen voor de komende drie jaar.

Ann-Sofie Sabbe (nieuwsanker bij WTV) neemt de presentatie voor haar rekening. De huldigingen worden afgewisseld met interviews, video’s en projecties van de gehuldigden. Het bonte gezelschap van Ze Quaffeurz zorgt voor de feestelijke afsluiter.

Nadien volgt een receptie, aangeboden door de Waregemse cultuurraad.

Toegang is gratis. Iedereen is welkom op deze jaarlijkse prijsuitreiking van de cultuurraad.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid