Fanfare Ambassadors 2019

Net zoals vorig jaar nodigtKMV De Leiezonen Desselgem als Cultureel Ambassadeur van de stad Waregem hiervoor opnieuw een orkest uit de topregionen van de Vlaamse fanfarewereld uit. Voor de tweede editie van Fanfare Ambassadors komt de Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen uit Riemst (provincie Limburg) op bezoek. Het orkest, onder de leiding van Yves Wuyts, neemt reeds ettelijke jaren deel aan ...


Waar
Kerk Sint Jan de Doper
Kerkplein , 8791 Beveren-Leie (Waregem)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
KMV De Leiezonen Desselgem
Prijs
€ 15.0 Basistarief: 15,00 €; Kinderen -12j: 10,00 €
Reservatie
www.wicket.be/kmvdeleiezonen/fanfare-...
Contact
info@kmvdeleiezonen.be
Links

Net zoals vorig jaar nodigtKMV De Leiezonen Desselgem als Cultureel Ambassadeur van de stad Waregem hiervoor opnieuw een orkest uit de topregionen van de Vlaamse fanfarewereld uit.

Voor de tweede editie van Fanfare Ambassadors komt de Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen uit Riemst (provincie Limburg) op bezoek. Het orkest, onder de leiding van Yves Wuyts, neemt reeds ettelijke jaren deel aan kampioenschappen en stelt nooit teleur. Er staan al heel wat provinciale en nationale titels op hun palmares.

Natuurlijk zijn ook de Leiezonen van de partij. Ze brengen die avond de wereldpremière van een nieuw concertwerk, speciaal geschreven voor het fanfareorkest, ter gelegenheid van hun 125-jarige bestaan, i.s.m. Fanfarissimo (meer info: www.fanfarissimo.be). Het werk kreeg de naam ‘World of Wizards’ en is van de hand van Stijn Roels. Voor deze compositie heeft de componist zich gebaseerd op een eigen uitgedacht fantasieverhaal over een magische wereld, waar sinds jaren strijd geleverd wordt tegen “de zwarte magiër” die alle vrije volkeren wil onderwerpen aan zijn alleenheerschappij. Om te weten hoe het (muzikaal) afloopt, zal je moeten komen luisteren.

Daarnaast brengt het fanfareorkest ook een herwerking van het werk Variazioni Sinfoniche su Non Potho Reposare. Dit werk, origineel voor harmonieorkest, werd door hun eigen muzikant Stephen Biebuyck omgezet naar fanfareorkest. Een monnikenwerk, maar een absoluut muzikaal hoogtepunt die avond.

Kom zeker meegenieten van deze muzikale topavond met twee Vlaamse topfanfareorkesten! Meer info op hun website of via info@kmvdeleiezonen.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid