Familieworkshop bij tentoonstelling Tinus Vermeersch & Santiago Borja

Tijdens deze familieworkshop wordt er gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen, actief geluisterd en creatief uitgeleefd. Via een aantal gerichte opdrachten kijk je op een actieve manier naar kunst. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten … opdat je de kunstwerken op verschillende manieren kan ervaren. Vervolgens verken ...


Waar
Paardenstallen
Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
BE-part, Platform voor actuele kunst
Prijs
€ 3.0 Basistarief: 3,00 €; Leerkrachten: 0,00 €
Reservatie
atelier@be-part.be
Telefoon: 016 65 94 65
Contact
atelier@be-part.be
Fax: 016 65 94 65
Links

Tijdens deze familieworkshop wordt er gekeken, gepraat, gefilosofeerd, bewogen, actief geluisterd en creatief uitgeleefd. Via een aantal gerichte opdrachten kijk je op een actieve manier naar kunst. Deze opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten … opdat je de kunstwerken op verschillende manieren kan ervaren. Vervolgens verken je via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Informatie over de kunstenaars:
In deze tentoonstelling toont Tinus Vermeersch (°1976, Kortrijk) zijn eigen surreële universum in tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. In dit universum zijn vaak sporen van menselijke aanwezigheid. Toch wordt het gekenmerkt door een gevoel van beslotenheid. De materialen en de beeldtaal die Tinus Vermeersch gebruikt, herinneren aan vergane tijden. Zijn techniek doet denken aan schilderijen en tekeningen van Jheronimus Bosch en Pieter Bruegel. De figuren in zijn werk komen voort uit oude tradities van natuurvolkeren. De kunstenaar noemt deze figuren ‘Tegumen’. In het Latijn betekent dit ‘bescherming’. Tinus Vermeersch heeft een duidelijke voorkeur voor traditionele media en ambacht. De honderden keramieken tegels in de tentoonstelling zijn stuk voor stuk met de hand beschilderd en dus uniek.

Ook de Mexicaanse kunstenaar Santiago Borja (°1970, Mexico-Stad) hecht belang aan het ambacht. In zijn werk verwijst hij naar de traditionele ‘Saltillo serapes’ uit het noorden van Mexico, moderne patronen die verwijzen naar het Bauhaus en motieven die verwijzen naar merklappen. Inspiratie haalt de kunstenaar uit het werk ‘La Pensée Sauvage’ (‘Het wilde denken’, 1962) door Claude Lévi-Strauss. Borja denkt na over het nomadische bestaan van kunstenaars vandaag en de rol van het familale leven hierin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid