Familieworkshop bij tentoonstelling Sarah & Charles

Ontsnap in deze familieworkshop aan de realiteit en waag een sprong in onze virtuele wereld! We denken na over een virtuele identiteit of alter ego. Hoe worden we beïnvloed door de grote lading informatie waar we elke dag mee geconfronteerd worden? We spelen met digitale tablets, ontdekken de creatieve mogelijkheden van beeldbewerking en stellen ons de vraag of kunst ook op een digitaal ...


Waar
BE-part, Platform voor actuele kunst
Westerlaan 17, 8790 Waregem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
BE-part, Platform voor actuele kunst
Prijs
€ 3.0 Basistarief: 3,00 €; Leerkrachten: 0,00 €
Reservatie
atelier@be-part.be
Telefoon: 016 65 94 65
Contact
atelier@be-part.be
Fax: 016 65 94 65
Links

Ontsnap in deze familieworkshop aan de realiteit en waag een sprong in onze virtuele wereld! We denken na over een virtuele identiteit of alter ego. Hoe worden we beïnvloed door de grote lading informatie waar we elke dag mee geconfronteerd worden?
We spelen met digitale tablets, ontdekken de creatieve mogelijkheden van beeldbewerking en stellen ons de vraag of kunst ook op een digitaal platform getoond kan worden. Duik mee in dit virtuele atelier!

Informatie over het kunstenaarsduo:
Het Brusselse kunstenaarsduo Sarah & Charles maakt werk in verschillende vormen: installaties, sculpturen en video’s wisselen af met soundscapes, performances en foto’s. Ze onderzoeken aan de hand van verschillende media de grens tussen realiteit en fantasie en spelen in op onze relatie tot de hedendaagse, virtuele wereld.
Dit virtuele aspect van ons dagelijks leven kan soms een verruiming van onze blik bieden, maar kan onze blik ook beperken. Hoe kunnen we de grote hoeveelheden informatie die we te zien krijgen via digitale media verwerken en in hoeverre is onze virtuele ervaring kunst(matig)? Ze reflecteren over thema’s als fictie, ijdelheid en de nood aan bevestiging.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid