Expo 'høst' - Nick Geboers en Anne Marie Laureys

Toen ik de werken van Nick Geboers en Anne Marie Laureys voor het eerst zag, was ik getroffen door hun originaliteit. Een treffende beschrijving van deze term vond ik deze zomer in Murakami’s boek ‘Romanschrijver van beroep’. Murakami beschrijft welke impact een origineel nieuw werk op hem heeft. Hier gaat het wel over muziek, maar de vergelijking geldt zeker voor beeldende kunst: “Mijn hart ...


Waar
Galerie 10a
Zolderstraat 10a, 8553 Otegem (Zwevegem)
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Toen ik de werken van Nick Geboers en Anne Marie Laureys voor het eerst zag, was ik getroffen door hun originaliteit. Een treffende beschrijving van deze term vond ik deze zomer in Murakami’s boek ‘Romanschrijver van beroep’.
Murakami beschrijft welke impact een origineel nieuw werk op hem heeft. Hier gaat het wel over muziek, maar de vergelijking geldt zeker voor beeldende kunst:

“Mijn hart trilt en ik denk: wat is dat geweldige muziek, zulke klanken heb ik nog nooit gehoord. Die muziek opent een nieuw raam in mijn ziel, en door dat raam waait ongekende, nieuwe lucht naar binnen.”

Volgens Murakami is creativiteit fris, energiek en onmiskenbaar van jezelf en daarom stellen we graag voor het eerst de foto’s van Nick Geboers en de keramische sculpturen van Anne Marie Laureys aan jullie voor.
Høst betekent zowel oogst als najaar in het Deens en was ook de naam van een kunstgroep met o.a. de schilder Asger Jorn. Zij hebben een grote invloed gehad op de later ontstane Cobrabeweging en in hun werken kwamen veelvuldig fantasievormen voor. Deze kunstgroep was ook geïnspireerd door primitieve volkskunst. Linken die ook vanuit onze expo gemaakt kunnen worden.

De expo loopt van 21/9 tot 27/10 en is te bezoeken op za en zo van 14 u tot 18 u of op andere momenten na afspraak.

Van harte welgekomen!

John Vande Wiele
Galerie 10a
Zolderstraat 10a
8553 Otegem
www.galerie10a.be
instagram: galerie 10a

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid