EXPO Gulden Pand

EXPO 'Gulden Pand' De stedelijke adviesraad Bouwkundig Erfgoed (ABEKO) reikt ook dit jaar de prijs bouwkundig erfgoed 'Gulden Pand' uit met de steun van PxL. Fotocollectief Kortrijk en stad Kortrijk. Met de prijs wil ABEKO eigenaars erkennen die het architecturaal patrimonium in stand houden en herstellen. Het uitgangspunt is het respect voor, het herstel van of de versterking van de ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

EXPO 'Gulden Pand'
De stedelijke adviesraad Bouwkundig Erfgoed (ABEKO) reikt ook dit jaar de prijs bouwkundig erfgoed 'Gulden Pand' uit met de steun van PxL. Fotocollectief Kortrijk en stad Kortrijk.
Met de prijs wil ABEKO eigenaars erkennen die het architecturaal patrimonium in stand houden en herstellen. Het uitgangspunt is het respect voor, het herstel van of de versterking van de erfgoedkenmerken en erfgoedelementen van het pand.
Tot 8 september konden projecten ingediend worden. PxL.Fotocollectief maakte van de vijf genomineerde projecten een fotoreportage. Van 26 oktober tot eind november kan u de genomineerde projecten ontdekken op de tentoonstelling in de centrale bibliotheek
Tussen 26 oktober en eind november kan iedereen een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs Gulden Pand krijgt een geldprijs van 750 euro en een professionele fotoreportage van het pand. Het prijzengeld wordt geschonken door de Lions Club Kortrijk.
Daarnaast is er ook de prijs van de vakjury Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de 5 genomineerde projecten en roept het Gulden Pand uit. De winnaar van de prijs van de vakjury krijgt eeuwige roem, een geëmailleerd gevelschildje “Gulden Pand”, een geldprijs van 1.500 euro en een professionele fotoreportage van het pand.
De uitreiking van beide prijzen, de publieksprijs en de officiële prijs, vindt plaats op zondag 1 december om 11 uur in boekenhuis Theoria.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid