Etude

'Etude' is een residentieproject waar zeven kunstenaars nieuw werk in situ maken: Bart Lodewijks (i.s.m. Jan Kempenaers), Henk Delabie, Leyla Aydoslu, Rein Dufait, Nadia Guerroui, Philippe Van Snick en Koba De Meutter. Curator Philippe Van Cauteren (Directeur S.M.A.K. Gent) beschouwt het project als een hommage aan recent overleden kunstenaar Philippe Van Snick, waarvan ook werk zal getoond ...


Waar
Bastion 10
Oude Leielaan 5, 8930 Menen
Wanneer
Van 15 september 2020 tot 27 september 2020 (wo van 14:00 tot 18:00, do van 14:00 tot 18:00, vr van 14:00 tot 18:00, za van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
info@ccdesteiger.be
www.ccdesteiger.be
Telefoon: 056 515891
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 515891
Links

'Etude' is een residentieproject waar zeven kunstenaars nieuw werk in situ maken: Bart Lodewijks (i.s.m. Jan Kempenaers), Henk Delabie, Leyla Aydoslu, Rein Dufait, Nadia Guerroui, Philippe Van Snick en Koba De Meutter.

Curator Philippe Van Cauteren (Directeur S.M.A.K. Gent) beschouwt het project als een hommage aan recent overleden kunstenaar Philippe Van Snick, waarvan ook werk zal getoond worden. Tijdens een verblijf in Menen zullen de zeven kunstenaars in een uitzonderlijke parktuin, vlakbij het stadsmuseum, artistieke ingrepen creëren. De privé-parktuin laat zich kenmerken door een intieme monumentaliteit, een begrenzing door een Oude Leie-arm, wijngaarden, kazematten en historische vestingmuren.

De residentie wordt een artistiek onderzoek naar de plek of de meerwaarde van kunst in de romantische schoonheid van de parktuin. Welke toevoeging kan er gebeuren op een plek die zelf al bijna als 'kunstwerk' voldoet ? De vragen kunnen beantwoord worden door het project artistiek te benaderen als een oefening, een studie, of - met een muzikale term - een étude.

Praktische informatie:

Van 12 tot 27 sept. 2020, telkens woensdag tot en met zondag, tussen 14.00 en 18.00 u.
De opening vindt plaats op 11 september om 18.00 u. Reserveren kan via www.ccdesteiger.be.
De tuin is toegankelijk via een poort naast het huis met adres Oude Leielaan 5, vlakbij het stadsmuseum.
Een bezoek aan ‘Etude’ duurt ongeveer 45 minuten. Indien je vooraf of aansluitend ‘The House of Opportunity’ wil bezoeken reserveer je dus best met minstens 45 minuten verschil.
Gratis.
‘Etude’ is een organisatie van S.M.A.K., Bastion 10 en Cultuurcentrum De Steiger. Met dank aan initiatiefnemers Ghislain Verstraete en Henk Delabie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid